Zwelling onder ogen na filler?

Dina heeft haar wallen laten behandelen met een filler en heeft nu juist meer zwelling onder haar ogen. Ze vraagt zich af of dit door het type product komt dat gebruikt is.

Cosmetisch arts Aletta de Wit geeft antwoord:

“Ojee, wat vervelend! De traangootjes behandelen we met hyaluronzuurfiller. Hiervan weten we dat het vocht aantrekt, wat natuurlijk gewenst is voor het verbeteren van de huidconditie en bij het vullen van rimpeltjes. Echter rondom de ogen moeten we hier voorzichtig mee zijn, dit gebied is namelijk extra gevoelig voor het aantrekken van vocht en het laatste wat we willen is dat cliënten eindigen met zwelling/vochtwallen onder de ogen want dat zorgt er nou net niet voor dat iemand er uitgeruster uit ziet.

Zelf gebruik ik graag Teosyal Redensity 2 of Belotero Balance voor de traangootjes, dit zijn zachte fillers (= gewenst voor de dunne huid onder de ogen voor een natuurlijk effect!), deze trekken niet veel vocht aan en zorgen dus niet snel voor zwelling. Alsnog is het erg belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en niet teveel product in 1x te gebuiken om overvulling te voorkomen. De hoeveelheid die nodig is hangt natuurlijk af van de lengte en diepte van de traangootjes maar ik gebruik meestal niet meer dan 0.5ml filler in totaal. De eerste dagen na de behandeling kan er sprake zijn van zwelling, zeker wanneer je gevoelig bent voor het vasthouden van vocht onder de ogen, maar dat is normaal. Af en toe koelen en masseren met de vingertoppen of een roller kan helpen om het vocht sneller te laten verdwijnen.Na 2 weken kun je dan het eindresultaat beoordelen en indien nodig voorzichtig nog wat filler toevoegen.

Ik hoop dat de zwelling inmiddels alweer minder is geworden in jouw geval. Bij blijvende zwelling is we nog de mogelijkheid om het teveel aan filler op te laten lossen met hyaluronidase, maar als arts wil je dit natuurlijk het liefst voorkomen.”

Heb jij ook een vraag? Stel je vraag en wij leggen ‘m voor aan een arts.

VRAAG ADVIES

Verwant bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HI KNAPPERD!

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE!