Zwelling onder ogen na filler?

WIEMOOIWILZIJN INFORMATIE 24 Comments

Dina heeft haar wallen laten behandelen met een filler en heeft nu juist meer zwelling onder haar ogen. Ze vraagt zich af of dit door het type product komt dat gebruikt is.

Cosmetisch arts Aletta de Wit geeft antwoord:

“Ojee, wat vervelend! De traangootjes behandelen we met hyaluronzuurfiller. Hiervan weten we dat het vocht aantrekt, wat natuurlijk gewenst is voor het verbeteren van de huidconditie en bij het vullen van rimpeltjes. Echter rondom de ogen moeten we hier voorzichtig mee zijn, dit gebied is namelijk extra gevoelig voor het aantrekken van vocht en het laatste wat we willen is dat cliënten eindigen met zwelling/vochtwallen onder de ogen want dat zorgt er nou net niet voor dat iemand er uitgeruster uit ziet.

Zelf gebruik ik graag Teosyal Redensity 2 of Belotero Balance voor de traangootjes, dit zijn zachte fillers (= gewenst voor de dunne huid onder de ogen voor een natuurlijk effect!), deze trekken niet veel vocht aan en zorgen dus niet snel voor zwelling. Alsnog is het erg belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en niet teveel product in 1x te gebuiken om overvulling te voorkomen. De hoeveelheid die nodig is hangt natuurlijk af van de lengte en diepte van de traangootjes maar ik gebruik meestal niet meer dan 0.5ml filler in totaal. De eerste dagen na de behandeling kan er sprake zijn van zwelling, zeker wanneer je gevoelig bent voor het vasthouden van vocht onder de ogen, maar dat is normaal. Af en toe koelen en masseren met de vingertoppen of een roller kan helpen om het vocht sneller te laten verdwijnen. Na 2 weken kun je dan het eindresultaat beoordelen en indien nodig voorzichtig nog wat filler toevoegen.

Ik hoop dat de zwelling inmiddels alweer minder is geworden in jouw geval. Bij blijvende zwelling is we nog de mogelijkheid om het teveel aan filler op te laten lossen met hyaluronidase, maar als arts wil je dit natuurlijk het liefst voorkomen.”

Bekijk hier de DIY video van Charley van de Bindweefselbar met instructies om vocht onder de ogen te verminderen.

Reageer 24

 1. Hallo ik heb een paar dagen geleden mijn traangootjes laten behandelen met fillers,maar onder mn rechter oog, zit een kleine vochtophoping en onder mijn linker oog niet. Verdwijnt dat wel weer?

  1. Dag Anja, in de meeste gevallen trekt de zwelling gewoon weg. Mocht je het idee hebben dat de zwelling na 2 weken nog aanhoudt, is het aan te raden om een controleafspraak in te plannen bij de arts die de behandeling heeft uitgevoerd.

   1. Bij mij is het juist na een maand of 5 dat er onder mijn rechteroog een zwelling komt en als ik naar de arts ga spuit hij er oplosser in en verdwijnt het (traangoot wordt dan weer diep grrr) .
    Mijn jukbeenderen zijn met fillers behandeld en ik heb het idee dat dààr nu juist de zwelling onder mijn oog vandaan komt, het doet ook eigenlijk constant weeïg zeer als de filler oplost na verloop van tijd.
    De arts wil ook sinds 2 jaar de merknaam niet noemen van de filler en voorheen was het restyline , maar wat er nu in zit……………….. geen idee en ik maak me vet zorgen.

    1. Hi Richard, dat is niet zo fraai. Een arts is verplicht je te vertellen welk product er wordt geïnjecteerd, als jij daar naar vraagt. Wil je even persoonlijk contact via mail of telefoon?

     1. Hoi Sietske,
      Tja het is een naar probleem, hij zegt alleen maar als ik het merk vraag dat het hyaluronzuur is en dat was het, de laatste keer had ik een oplosser en kon meteen aan een door hem voorgeschreven prednisonkuur kon omdat het begon te zwellen flink zeer deed .
      Nu heb ik een jaar geen werk door de Coronacrisis (artiest) dus een behandeling elders gaat hem niet worden dit jaar (ieder jaar ga ik normaal terug) .
      Dus naar een arts voor echo etc zit er ook niet in en eigenlijk wordt ik hier heel verdrietig van, ik was altijd het lelijke eendje, na de eerste paar jaar restyline was mijn leven een droom qua uiterlijk en nu heb ik die weeïge pijn, een zwelling en diepe wallen door de oplosser .
      De arts staat hoog aangeschreven maar ik denk dat hij vaste klanten die hem blind vertrouwen inspuit met een vreemd goedje.

     2. Hi Richard, je hebt als ‘patiënt’ te allen tijde recht op full disclosure. Je behandelaar moet je vertellen hoe en met wat hij of zij je heeft behandeld. Een patiënt heeft altijd recht op inzage in, en een afschrift van (een deel van) het medisch dossier. Neem even contact met ons op via [email protected] dan zorgen we dat je gezien wordt door een arts.

  2. Hoi Anja, ik lees je bericht en ik heb nu precies hetzelfde probleem, onder mijn rechteroog heb ik een vochtzakje en linkeroog niet, nu vraag ik me af hoe het bij jou is afgelopen? Mijn behandeling was 10 dagen geleden, hoor het heel graag van je, ben benieuwd

 2. Hi Sietske,

  Ik heb in Mei 2019 Teosyal filler gehad voor mijn traangoot, alleen heb ik sindsdien een zwelling wat maar niet afneemt, de ene arts noemt het filler wat opgelost moet worden, de ander noemt het vocht wat niet opgelost kan worden. Ook wordt er gezegd dat als ik het laat oplossen, ik dan meer wallen ( een deuk) on mijn ogen kan krijgen. Ik erger mij er met de dag meer aan omdat ik zie dat het na meer dan een jaar nog steeds niet is verminderten na 2 consulten, met verschillende conclusies, weet ik helemaal niet meer wat doen. Ik hoor graag van je wat jouw advies is.

  1. Hi NR, verschillende adviezen krijgen is inderdaad verwarrend. Is het wellicht een idee om te kijken of er nog filler aanwezig is? Je zou denken dat het meeste inmiddels opgelost is, maar wellicht dat er toch nog filler zit. Als je ons via mail of WhatsApp laat weten waar je woont, kunnen wij je verwijzen naar een arts die dit voor je kan bekijken met de echo.

  2. Dat heb ik dus precies hetzelfde ..en krijg er een complex van ..want het siert niet maar lijkt of je een aftekening ziet ..bij mij is het 2 mm dik

 3. Hallo,ik heb een jaar geleden mijn traangootje opgevuld..nu loopt er vanaf mijn ooghoek tot over mijn wangen een dikke streep .die als je met mij oog op oog staat niet te zien is maar zeker wel onder lamp of ruit of camera .ik ben ten einde raad ..en heb ook meerderadvies gevraagd ..ook bij mij werd verteld vocht of filler . Ik word niet blij van wat ik zie en voelt of het nog erger is dam voor heen .mvg en hopend op een gord advies

  1. Dag Anja, als er nog filler zit zou dat opgelost kunnen worden. Wellicht een idee om even met de echo te laten kijken. Als je ons je contactgegevens doorstuurt, nemen we contact met je op!

  2. Hoi Anja,

   Ik heb precies hetzelfde probleem als jou, maar dan door Botox. Is het bij jou al opgelost en zo ja wat heb je eraan gedaan?

 4. 30 maart heb ik traangootfillers laten zetten in een kliniek. Na 9 dagen moest het opgelost worden doordat ik net onder mijn oogkas op me juk vochtophoping heb in een driekhoek vorm. De ene kant is erger dan de andere kant. Nu na 2 weken is dit probleem niet weg. Ik ben hopeloos opzoek naar een antwoord. Ik heb online gelezen dat meerdere mensen dit probleem hebben. Graag zou ik de oplossing ook willen weten. Ik heb dinsdag door een andere kliniek met de echo laten kijken en ze gaf aan dat er geen filler meer in zit. Blijft deze zwellingen nou voor altijd? Aub help!

  1. Dag Pin, wat vervelend dat de zwelling aanhoudt. Als er geen filler meer zichtbaar is, valt er verder ook niks op te lossen. Hier een link naar onze DIY video om vochtophoping onder de ogen te verminderen; https://www.instagram.com/tv/CLbe3JQhfvu/?utm_source=ig_web_copy_link. Mocht de zwelling nog veel langer aanhouden is het aan te raden even een afspraak te maken op het filler complicatie spreekuur in het Erasmus MC. Je kunt met een verwijzing van je huisarts op het spreekuur terecht.

 5. Hoi! Na lang wikken en wegen (en twijfelen) heb ik toch eindelijk de stap genomen om op consult (en waarschijnlijk ook meteen de behandeling te gaan bij een goede klik en vertrouwen) te gaan om mijn traangootjes te laten behandelen met filler. Nu ben ik als de dood dat ik blauwe plekken krijg of vochtophoping. Zijn er (naast kundigheid van de arts) nog dingen die ik zelf kan doen om dit risico zo klein mogelijk te maken?

  1. Dag Ilse, alcohol en bloedverdunnende middelen laten staan de dag voor de behandeling is verstandig. Daarna is het goed je aan de adviezen van de arts te houden. Het is verstandig niet te gortig te behandelen in dat gebied. Je kunt beter na een maand een keer teruggaan om bij te laten spuiten dan dat er te veel ineens wordt geïnjecteerd. Succes!

   1. Hi Sietske, bedankt voor je tips! Ga ik zeker doen. Nu vroeg ik aan de behandeld arts wel merk filler ze gebruikt voor de traangootjes en ze gaf aan Revolax. Is dit een goed merk of kan ik toch beter op zoek naar een andere arts die een ander/beter merk gebruikt?

 6. Hi Sietske, bedankt voor je snelle reactie! 🙂 Nu vroeg ik mijn behandelend arts welk merk filler zij gebruikte en zij gaf me Revolax aan. Kan het kloppen dat ik hier online weinig over kan vinden? Is dit wel een goed merk voor de traangootjes? Of kan ik beter op zoek naar een andere arts met een ander merk filler?

  Ik heb vanmiddag al een nieuwe comment geplaatst, maar deze kan ik niet terugvinden dus het spijt met als de reactie toch twee keer doorkomt..

  1. Hi Ilse, artsen hebben vaak een voorkeur voor een merk en type filler waar ze graag mee werken. Revolax is een Koreaanse filler met CE markering dus mag worden gebruikt in Europa, maar ik durf je niks te zeggen over de kwaliteit. Wij hebben geen ervaring met het product. De meest gebruikte hyaluronzuur fillers in Nederland zijn van Juvederm, Belotero en Restylane. Die merken hebben vervolgens ook weer verschillende typen (diktes) hyaluronzuurfiller voor verschillende indicaties. Wellicht een goed idee om ook elders op consult te gaan en te kijken waar je je het beste bij voelt.

   1. Hi Sietske, bedankt voor je reactie! Ik ben inderdaad op consult gegaan maar ik had er toch geen goed gevoel bij. Ik had namelijk zelf foto’s van mijn ogen gemaakt om te laten zien hoeveel vocht ik vast houdt in de ochtend. Ik kreeg niet echt een goed advies over wat te doen. Daarom wil ik nu elders op consult om te kijken of ik daar een beter gevoel aan over houd. Heb je nog tips?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HI KNAPPERD!

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE!