Podcast over borstreconstructies

In de wiemooiwilzijn podcast bespreken we cosmetische ingrepen en maatschappelijke vraagstukken met onze gasten. Deze aflevering raakt beide. Plastisch chirurg Klaske Booij legt uit hoe het traject verloopt na de diagnose borstkanker en vertelt over welke mogelijkheden er zijn voor het reconstrueren van de borst.

Van de oncoloog naar de plastisch chirurg

Bij het vermoeden van borstkanker raas je in sneltreinvaart door een serie van onderzoeken. De onderzoeken worden op dezelfde dag gepland. Dat is fijn als je aan het einde van de dag goed nieuws krijgt, maar als er een diagnose volgt dan komt de klap hard aan. In deze aflevering van de wiemooiwilzijn podcast vertelt Klaske hoe het traject verloopt, van oncoloog naar plastisch chirurg, en welke behandelmogelijkheden er zijn.

Over lipofilling

Een van de manieren waarop een borst gereconstrueerd kan worden is met eigen vet doormiddel van lipofilling. Hierbij wordt vet weggehaald van bijvoorbeeld de buik of bovenbenen en teruggeplaatst in de borsten. Klaske is erg enthousiast over het gebruik van eigen vet en de ontwikkelingen die er zijn op het gebied van lipofilling. De overlevingskans van vetcellen is, mede door het gebruik van de lipografter, steeds groter en dat maakt dat lipofilling een goed alternatief is voor siliconen borstimplantaten.

Herstel na borstkanker

Eenmaal geopereerd en genezen verklaard begint er een heel ander traject. Het herstel na borstkanker wordt vaak onderschat. Want genezen zijn betekent niet dat er geen lichamelijke klachten zijn. Sterker nog, de littekens die er na bestraling achterblijven kunnen erg pijnlijk zijn en de beweging belemmeren. Huidtherapeut Lucette Vermeijden heeft daarom Nazorg Borstkanker opgezet. Een fijne plek waar vrouwen terecht kunnen voor het behandelen van littekens, maar ook voor mentale steun. Ze biedt o.a. mooie aangepaste lingerie aan en er zijn pilates lessen waar je aan kunt deelnemen om het bindweefsel soepel te maken. In de podcast spreken we met Lucette over het herstel na borstkanker.

Heb je een vraag over dit onderwerp of een suggestie voor de podcast? Laat het ons weten in de comments of via het contactformulier. We stellen je feedback op prijs!

Vorige
Vorige

Podcast over energy based devices

Volgende
Volgende

Het gouden goed, eigen vet voor borstreconstructie