COLUMN #1 HELWEEK

Aletta BLOG 5 Comments

Vol trots geef ik mijn kersverse diploma een mooi plekje op de schouw en ik sta er even naar te staren..
‘Yes, ik heb de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut met succes afgerond!’ en ik geef mezelf in gedachten een schouderklopje.

Dat was me het hectische half jaartje wel zeg, waarbij ik 6 dagen per week onder de pannen was met mijn job als cosmetisch arts én met de lange dagen op de opleiding. Tel daar nog – het verwerken van de bestellingen van mijn merkje FAVO_goods, alle nieuwjaarsborrels, babyshowers, verjaardagen, etentjes en overige sociale activiteiten die ik écht niet van mezelf mocht missen, diverse workshops & masterclasses, het opsnorren van álle bonnetjes over 2015 en 2016 en overzetten in een Excel-overzicht voor mijn accountant (echt genieten.. -_-), hier en daar nog een modellenklusje tussen alle bedrijven door én wekenlang wikken en wegen over het wel of niet aangaan van een nieuwe baan + opleiding gepaard gaande met een hoop contractueel gedoe en stress – bij op… en je hebt het perfecte recept voor een burn-out!

En laat ik nou nét tijdens m’n opleiding geleerd hebben dat je nog beter kan roken als een ketter, zuipen tot je erbij neervalt en iedere dag een vieze vette hap kan eten bij McDonalds met verder geen zorgen aan je hoofd, dan dat je een überhealthy-quinoahippie-fitgirl of -fitboy bent die nooit rookt en drinkt maar wel ontzettend veel eisen aan zichzelf stelt en lijdt onder chronische stress. Kak.

… dit moet dus anders!

Ik hoor mezelf tegen m’n vriend zeggen: ‘Nou, dan ga ik nu écht even een poosje rustig aan doen hoor!’ waarop hij hard begint te lachen en zegt: ‘Jij en rustig aan doen? Eerst zien, dan geloven. Wedden dat je over twee weken weer met iets nieuws aan komt zetten?’
Hij heeft gelijk. Stilzitten of rustig aan doen is dus iets waar ik écht niet goed in ben.

Is het niet een cursus stem-acteren die ik overweeg, dan is het wel een yoga-opleiding, het behalen van m’n vaarbewijs waar ik me op stort, sleur ik m’n vent mee naar een cursus rock- ’n roll-dansen, stop ik heel m’n ziel & zaligheid in het in leven houden van de moestuintjes van de Appie (wat me overigens tot op heden nog niet is gelukt), moet er wel er weer een mooie reis of citytrip gepland worden – waarvan de foto’s natuurlijk weer vereeuwigd moeten worden in fotoboeken, doe ik een poging tot het maken van healthy mueslirepen of bananenbrood of start ik vol enthousiasme een bedrijf in netwerkmarketing na zelf een waanzinnige stofwisselingskuur te hebben doorlopen! En dan het liefst ook nog alles tegelijk. 😉

Er gaat bijna geen telefoongesprek met m’n lieftallige mams voorbij waarbij ze niet een keer zegt; ‘Kind, ik word al moe als ik er aan denk!’, wanneer ik haar vertel over wat me zoal van de straat houdt of hoe mijn planning voor de volgende dag eruit ziet.

Hoe een persoon zich kan vervelen, is voor mij dan ook een raadsel. Er is zóveel leuks te doen en te leren!
Wist je dat er tegenwoordig zelfs zoiets bestaat als een ‘bore-out’?! Dit is het zusje van de ‘burn-out’, het geeft dezelfde symptomen maar ontstaat niet vanuit hoge werkdruk en stress maar vanuit verveling. (‘boredom’)
Ik zou willen dat ik het kón, mezelf meer focussen op 1 ding tegelijk en me daaromheen gewoon af en toe eens zalig stierlijk op de bank zitten vervelen.

Maar helaas, ik ben niet gezegend met dergelijke kwaliteiten en zodoende heb ik mezelf in de tussentijd dus alweer lekker bezig weten te houden met o.a. een zogeheten ‘Helweek’. Deze week is bedacht door oud-militair en hedendaags mental trainer Erik Bertrand Larssen en hierin ga je jezelf drillen voor meer focus, discipline en productiviteit. I like. Je moet elke ochtend om 5 uur je bed uit, constant ‘on top of your game’ zijn waarbij je probeert enkel positief te denken en extra lief en zorgzaam bent voor de mensen om je heen, 1 à 2 keer per dag sporten, géén geluier/social media/televisie, je eet uitsluitend gezond en de hele week ga je flink aanpoten om je to-do lijst weg te werken voor meer ruimte en overzicht in je koppie. Fantastisch om te doen en ik kan het iedereen aanbevelen!
Deze drilweek zou naar mijn idee wellicht ook wel eens de perfecte remedie kunnen zijn voor slachtoffers van de eerder genoemde bore-out! Ken of ben jij toevallig iemand met klachten van extreme verveling of de diagnose ‘bore-out’?

Voel je vrij om me een berichtje te sturen via mijn instagram @doctor_aletta bij interesse in wat dit voor jou zou kunnen doen. Op dit moment is Sietske trouwens ook een weekje aan het bikkelen dus binnenkort zullen jullie horen hoe het haar is vergaan! (Note van Sietske hier; ik heb de week halfbakken gedaan, wel vroeg op maar niet aan alle regels voldaan. Misschien eens met z’n tweeën, Aletta?!)

Ongeveer anderhalve week geleden heb ik voor het eerst kennis mogen maken met deze fantastische vrouw. Onder het genot van een heerlijke lunch buiten in het zonnetje bij Restaurant Blue aan de Prinsenstraat hebben we het over van alles en nog wat gehad (waaronder over Helweek waar ik op dat moment echt nét 1 dag mee klaar was) en werd mij gevraagd of ik het leuk zou vinden om een maandelijkse column te schrijven voor wiemooiwilzijn.nl. Superleuk! Hier kan ik natuurlijk écht geen nee tegen zeggen!
En het zal me natuurlijk niet gebeuren dat het einde van mijn, inmiddels flink geslonken, to-do lijst in zicht komt en ik me straks kan gaan zitten vervelen. 😉

My boyfriend knows me so well…

OVER ALETTA DE WIT: ALETTA (27) IS COSMETISCH ARTS EN ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT. VOOR WIEMOOIWILZIJN SCHRIJFT ZE COLUMNS OVER HAAR WERK, LEVEN EN SCHOON- EN GEZONDHEID.

In deze FAQ the doctor stellen we Aletta aan de hand van een aantal diepgaande vragen aan je voor. Lees meer >

Reageer 5

  1. Pingback: EVEN SLIKKEN - wiemooiwilzijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *