10 TIPS VOOR MOOIE OGEN

WIEMOOIWILZIJN INFORMATIE 8 Comments

De huid rondom de ogen is het dunst vergeleken met de rest van het lichaam. Vandaar ook dat juist dat stukje huid veel sneller veroudert. Nu kun je meteen kiezen voor een chirurgische ingreep maar er zijn nog een aantal punten waar je aan kunt werken voor een mooiere oogopslag. Werken, ja. Je moet er wel wat voor doen…

1. Beauty sleep is real

Om mild te beginnen, al slapend werk je ook tegen de veroudering. Tijdens de nachtelijke uren herstelt het lichaam zich en ontdoet zich van schadelijke stoffen. Het ‘schoonheidsslaapje’ is niet alleen een uitdrukking, het werkt echt voor een mooie en gezonde huid. Een regelmatig slaappatroon ondersteunt daarnaast een gezonde en productieve lifestyle. Een tekort aan slaap veroorzaakt stress waardoor de bijnieren een teveel aan het stresshormoon cortisol gaan produceren. Bij een te hoge waarde aan cortisol maken de talgklieren meer olie aan. Stress veroorzaakt daarmee een proces dat slecht is voor je huid. Buiten dat je vermoeider bent als je niet genoeg slaap krijgt, is een tekort aan slaap ook fysiek zichtbaar. Tekenen van slaaptekort zijn puffy, opgezwollen ogen door de vochtarme huid. Het advies luidt 6 tot 8 uur slaap per dag waarbij je je lichaam de mogelijkheid geeft alle 5 stadia van slaap te doorlopen. Tijdens deze slaapstadia helpen de cortisol en insuline waarden de aanmaak van collageen te stimuleren. Tijdens het 4e stadium ontstaan er groeihormonen en treedt het herstel van de cellen op.

2. Goede oogcrème

We stelde al vast dat de huid rondom het oog het dunst is van het lichaam, voordeel van die dunne huid is dat het in staat is crème goed te absorberen. Belangrijk wel dat een oogcrème de juiste ingrediënten bevat die huidverbetering ondersteunen. Ingredienten met een verjongende werking zijn onder andere retinol, vitamine C en hyaluronzuur. Terwijl het lichaam veroudert neemt de aanmaak van collageen af. Retional, wat in feite vitamine A is, heeft een gunstig effect op de aanmaak van collageen. Vitamine C heeft vele gunstige voordelen voor het lichaam maar voor de huid voornamelijk het weren van vrije radicalen, wat de onstabiele monoculen zijn die schade aanrichten aan de collageenproductie, pigmentatie en een droge huid veroorzaken. Met de aanschaf van een goede oogcrème doe je je ogen een groot plezier.

3. Cover Up met een zonnebril

Zonnebrillen zijn er niet alleen als fashion-statement of om je beter te helpen kijken als de zon schijnt. Een zonnebril beschermt ook de meest delicate en kwetsbare huid van je lichaam tegen UV straling. Je ogen beschermen tegen zonneschade zou prioriteit moeten zijn, ongeacht huidtype of kleur van de ogen. Kies een zonnebril met 99 tot 100% UVA én UVB bescherming. De verschillende straling hebben verschillende frequenties die beide zonneschade veroorzaken. De kleur van de brilglazen heeft geen invloed op de bescherming tegen UV straling. Focus je bij de aanschaf van een nieuwe zonnebril op het percentage dat UV blokkeert.

4. Puffy ogen? Eet minder zout

Iedereen wordt weleens wakker met dusdanig opgezwollen ogen waar zelfs de beste oogcrème niet tegen bestand is. Om een jongere frissere oogopslag te krijgen en te behouden, is het slim niet alleen je slaappatroon in de gaten te houden maar ook je eetpatroon. Een dieet met een hoog gehalte aan sodium kan puffy ogen veroorzaken. Het best mijd je zout tijdens het avondeten. Je nieren controleren het waterpercentage in het lichaam. Als er zout het lichaam binnenkomt houden de nieren als reactie meer vocht vast in het lichaam. Bij het aannemen van een horizontale slaappositie trekt het vocht naar de onderoogleden.

5. Donkere kringen

Door donkere kringen onder de ogen zie je er per definitie vermoeider uit. Helaas zijn die donkere kringen niet heel makkelijk te behandelen. Of je donkere kringen hebt hangt af van een aantal factoren, je dieet, lifestyle, slaappatroon en of je rookt. Door roken verslechtert de doorbloeding waardoor de donkere kringen meer zichtbaar worden. Helaas is niet bij iedereen het aanhouden van een gezonde lifestyle genoeg. Sommige mensen hebben gewoon pech, bij hen worden de donkere kringen veroorzaakt door genetica. Bij veroudering lijken de donkere kringen ‘erger’ te worden. Dit komt door het zakken van de vetcompartimenten onder de ogen. De leegte onder de ogen veroorzaakt daarmee een schaduw die de donkere kringen accentueert. Een gezond(ere) lifestyle helpt maar een goede concealer ook. No shame in that.

6. Lange wimpers

Lange wimpers staan voor jeugdigheid. Er zijn veel manieren om langere wimpers te creëren, je kunt nepwimpers plakken, je kunt ze tegenwoordig met magneetjes vastmaken en je kunt extensions nemen. Allemaal tijdelijke oplossingen die er soms, ons inziens, onnatuurlijk uit kunnen zien. Een permanentere methode voor het creëren van langere wimpers is het gebruik van een groeiserum. Per toeval is door een oogarts ontdekt dat een middel tegen glaucoom, ook wel groene staar genoemd, als bijwerking had dat de wimperharen gingen groeien. De stof die de groei veroorzaakte is bimatropost. Helaas heeft deze stof ook als bijwerking dat het irritatie van de ogen kan veroorzaken. Er is bij het ontwikkelen van de moderne wimperserums gekeken naar een veilig alternatief voor bimatropost, te weten DDDE (Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide). Bij dagelijks gebruik van een goed wimperserum treedt er zichtbaar resultaat op na 4 weken.

7. Ulthera wenkbrauwlift

De Ultherapy heeft een FDA goedkeuring voor de niet-chirurgische wenkbrauwlift. De goedkeuring geeft aan dat behandeling met de Ulthera daadwerkelijk een goed resultaat oplevert. De behandeling is een effectieve manier om de huid op een natuurlijke manier te verstrakken zonder dat er een operatie aan te pas komt. De Ulthera werkt met ultrasound technologie die huidverstrakking veroorzaakt door het verhitten van de diepere huidlagen. De aanmaak van collageen wordt hiermee gestimuleerd en werkt zo de huidverstakking op de diepere lagen in de hand. Wanneer je de wenkbrauw lift met Ultherapy, krijg je een openere blik en wordt de huid van het bovenooglid gelift. De behandeling duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten en heeft geen downtime in tegenstelling tot een chirurgische lift.

8. Filler

Injectables zijn een effectieve manier om de huid rondom de ogen te verbeteren en volumeverlies onder de ogen, ook wel traangootjes genoemd, te behandelen. Het hyaluronzuur zorgt voor betere hydratatie van de huid wat fijne lijntjes vermindert en voor volume zorgt. Het lichaam breekt de filler na gemiddeld 6 tot 9 maanden zelf af. Om het resultaat te behouden herhaal je de behandeling dus zo’n 1 a 2 keer per jaar. Belangrijk bij de behandeling is dat die wordt uitgevoerd door een ervaren en kundig arts. Er is, mede door de dunne huid bij de ogen, weinig ruimte voor foutjes. Een teveel aan of onjuist aangebrachte filler zal snel zichtbaar zijn en is lastig te verwijderen. Ben je op zoek naar de beste arts voor deze behandeling? Neem contact met ons op. Wij koppelen je graag aan een goede arts bij jou in de buurt.

9. Behandel je kraaienpootjes met Botox

Kraaienpootjes worden door veel mensen als storend ervaren. De rimpeltjes ontstaan door het jarenlang knijpen van de ogen. Waarbij je met een filler direct volume geeft aan de huid kun je met een Botox behandeling zorgen dat er geen rimpels worden gevormd. Het werkzame eiwit botuline toxine A belemmert het aanspannen van de spieren die de rimpels veroorzaken, waardoor de huid zich ontspant en zichtbare lijntjes verminderen en de vorming van nieuwe lijntjes voorkomen wordt. Net als een filler wordt ook botuline toxine door het lichaam zelf afgebroken. Om het resultaat te behouden wordt geadviseerd een Botox behandeling 2 a 3 keer per jaar te herhalen.

10. Blepharoplasty: een chirurgische ooglidcorrectie

In sommige gevalen halen alle bovenstaande methoden voor een jongere oogopslag niet genoeg uit. Bij een daadwerkelijk teveel aan huid boven en of onder de ogen komt plastische chirurgie om de hoek kijken. Met een relatief simpele ingreep kan de overtollige huid worden verwijderd. De resultaten van een ooglidcorrectie zijn vaak spectaculair te noemen. Na een weekje afzien tijdens het herstel, want blauwe plekken en zwelling, ziet men er na de ingreep vaak jaren jonger uit. Een ooglidcorrectie wordt gezien als een relatief milde ingreep en kan daarom worden uitgevoerd onder lokale verdoving. Het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie duurt gemiddeld 30 to 45 minuten en een onderooglidcorrectie 60 tot 90 minuten. Omdat de vraag naar deze ingrepen hoog is, is ook het aanbod van artsen hoog. Ondanks dat je er vanuit gaat dat iedere arts die zich kundig genoeg waant om deze behandeling uit te voeren dat ook is, is er hier ook een groot verschil in kwaliteit. Ga voor je ooglidcorrectie naar een ervaren en kundig plastisch chirurg.

Wil je een vrijblijvend consult bij een goede plastisch chirurg? Wij weten waar je moet zijn! 

 

BRON: MEDICAL DAILY

Reageer 8

  1. Pingback: LOUISE WEILERS - wiemooiwilzijn

  2. Pingback: #2 COLUMN SARAH - wiemooiwilzijn

  3. Pingback: OVER LPG VOOR HET GEZICHT - wiemooiwilzijn

  4. Pingback: OVER EEN OOGLIDCORRECTIE - wiemooiwilzijn

  5. Pingback: OVER EEN VOORHOOFDSLIFT - wiemooiwilzijn

  6. Pingback: OVER WALLEN - wiemooiwilzijn

  7. Hallo, kunnen jullie me aan een goed adres helpen voor een cosmetisch chirurg voor een bovenooglidcorrectie, en een die niet de aller duurste is? Ik heb nu een goede in mijn vizier die vraagt 950, dat vind ik wat aan de hoge kant.

    1. Dag Judith, voor een bovenooglidcorrectie is dat een meer dan schappelijke prijs. Wij zijn van mening dat je op dit soort, of eigenlijk op alle, cosmetische ingrepen niet moet bezuinigen. Je kunt je namelijk afvragen waar er door de kliniek op wordt bezuinigd als een ingreep voor weinig wordt aangeboden. In de meeste gevallen is dat op de ervaring van de arts, de kwaliteit van de zorg en de nazorg. Ik hoop dat we zo je vraag hebben kunnen beantwoorden. Mocht dat niet zo zijn kun je ons altijd contacten 🙂 Groeten, Sietske

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *