AMBER HANNING

Soms kruisen er mensen je pad waar je meteen van onder de indruk bent. Bijzondere mensen, lieve mensen, inspirerende mensen, mooie mensen. Het is de beurt aan Amber Hanning (32). Bijzonder mooi en inspirerend. Ze coacht Sietske naar een gezonder, maar bovenal waardevoller leven. Ze deelt haar kennis en wijsheden met haar clienten als lifestylcoach, vitaliteitsconsulent en Body & Mind docent.

Wij vinden jou een mooi mens. Wie vind jij mooi? Sienna Miller. Mooie vrouw vind ik dat om te zien. Knap gezicht en een mooie uitstraling. En van de Nederlandse vrouwen ben ik wel fan van Nina Pierson. Vooral hoe zij bewustwording onder de aandacht brengt bij mensen. De manier waarop zij dat doet en haar stukken schrijft, vind ik super inspirerend en dat maakt haar voor mij een mooi mens.

Wat betekent schoonheid voor jou? Schoonheid vind ik wanneer iemand straalt en “iets” heeft wat je niet altijd kunt benoemen. Vaak is dat een bepaalde uitstraling die iemand heeft, die aantrekt. Ik kijk niet naar het standaard schoonheidsideaal. Al schijnt het wel dat we onbewust mensen het mooist vinden die symmetrie in het gezicht hebben, toch? Het leukste vind ik het als mensen iets authentieks hebben, iets aparts in het gezicht of een bepaalde imperfectie, wat iemand net anders maakt dan anderen. Daarbij vind ik kleding en make up een stuk minder belangrijk dan vroeger. Verzorging vind ik wél belangrijk. Maar alles valt en staat voor mij echt met uitstraling. Mensen waarvan je ziet dat ze zich zelf zijn, spontaniteit en een open uitstraling, vind ik het mooist.

Wat vind je niet mooi? Ik ben allergisch voor onverzorgde handen of (te) lange of vieze nagels, haha. Oeh en een slecht gebit. Oh ja, lipliner vind ik ook echt lelijk. En waar ik mensen met een open uitstraling het mooist vind, vind ik mensen met een boze of gesloten blik, het minst mooi.

Wat vind je mooi aan jezelf? Zeggen wat je mooi vindt aan jezelf, vind ik toch altijd een beetje onwennig. Maar oké, dan zou ik zeggen mijn kleur ogen en lach.

Heb je weleens iets aan jezelf laten verfraaien? Uhmm.. Ja ik heb wel eens wat geprobeerd. Toen ik begin 20 was keek ik erg naar schoonheidsidealen die we voorbij zien komen in de bladen. Ik werd daar enorm onzeker van en heb zo wel eens een prikje Botox laten zetten. Achteraf denk ik: het was helemaal niet nodig. Waarom deed ik het? Nu ik dertiger ben, zie ik wel echte rimpeltjes verschijnen en denk ik er opnieuw wel eens over na. Ik ben er niet op tegen. Maar ik denk ook wel dat je er aan gewend kunt raken en het dan lastig is om ooit nog zonder te kunnen. Ik wil ook niet afhankelijk worden van iets. En uiteindelijk gaat het verouderingsproces toch door en zullen we ons daar toch aan moeten overgeven, denk ik? Als ik er weer voor zou kiezen, zou ik voor minimaal gaan en bij mijn eigen uitstraling en gezicht willen blijven. Meer een beetje opfrissen, dan helemaal straktrekken.

Wat ligt er in je koelkast? Op dit moment niet zoveel. Maar meestal is er sowieso sojayoghurt te vinden in mijn koelkast. Daar ontbijt ik altijd mee. Amandelmelk is ook favoriet voor mijn eiwitshakes. Ben dol op appelmoes en mayonaise bij het avondeten dus dat mist ook nooit in mijn koelkast. Oh ja, de pompoensoep van het weekend staat er nog in en er ligt nog een reep pure chocola.

Wanneer voel jij je op je best? Ik voel me op mijn best als ik rond 8 uur ’s ochtends mijn bed uit ga, de tijd kan nemen om te douchen en te ontbijten. Lekker kan sporten en daarna nog een hele dag voor me heb. Zo’n uitgerust en fris gevoel waar je je dag mee begint, heerlijk! Dingen ondernemen en samenzijn met vrienden, nieuwe steden ontdekken en eten! Ik hou van eten. We hebben soms allemaal lekkere trek natuurlijk, maar het meest geniet ik van gezond én lekker eten. Na mijn lessen voel ik me ook heel goed. Mensen motiveren met je eigen hobby en passie, geeft heel veel energie. Ik vind het fijn om anderen te helpen en met mensen mee te denken. Inspirerende en spontane gesprekken met mensen, doen me ook altijd goed.

Zijn er dingen die je laat om je schoon- en gezondheid te behouden? Voor mij voelt het niet als laten. In het begin was dat wel zo, dan moet je wennen aan een nieuwe levensstijl. Maar nu is het voor mij bijna evenveel gewenning als daarvoor. Ik eet zo min mogelijk suikers en datzelfde geldt voor gluten en lactose. Ik sport, doe aan yoga en zorg dat ik aan mijn uren slaap kom. Voor mij is het nu wel makkelijker om vol te houden denk ik, omdat mijn levensstijl tegelijkertijd ook mijn werk is. Je moet zelf wel op een bewuste manier leven, wil je het kunnen overdragen. Wat niet wil zeggen, dat ik nooit zondig natuurlijk. Want dat hoort er voor mij ook bij, het gaat om de balans. Daarnaast probeer ik maandelijks naar de masseur te gaan en zo goed mogelijk voor mijn lichaam te zorgen. Grenzen voelen en aangeven hoort daar ook bij. En het belangrijkste is om tijd te maken voor de dingen die je leuk vindt en je energie geven. Wanneer je blij bent, voel je je goed. En ik ben er van overtuigd dat hoe we ons voelen van binnen, onze schoonheid én gezondheid beïnvloedt.

Heb je een tip voor onze lezers? Ik zeg altijd: leer je eigen lichaam zo goed mogelijk kennen. Elk lichaam is anders en vaak geeft ons lichaam zelf ook aan wat het nodig heeft. Probeer er wat vaker naar te luisteren, in plaats van signalen te negeren. We zijn soms zo zuinig op onze spullen, maar gaan vaak minder zuinig met ons lichaam om. Kies voor echte voeding in plaats van vulling, neem momenten van rust en doe vaker nieuwe en leuke dingen die je energie geven!

Wat is je lievelingsliedje? Dat is best lastig! De muziek die ik luister, wisselt heel erg. Ik heb vroeger altijd gedanst en ik hou van R&B en reggea. Mensen verwachten dat vaak niet bij mij, dat ik dan het liefst naar FunX Radio luister! Vroeger waren liedjes van Tracey Chapman en Van Morrison wel favoriet. Ik luister veel muziek voor het geven van mijn lessen en een favoriet van nu is Lions van Skip Marley. Maar Nederlandse muziek kan ik ook waarderen. Ik heb jaren in de kroeg gewerkt, dus kan de meeste liedjes uit volle borst meezingen, haha.

Van wie zou jij een mooi portret willen lezen op wiemooiwilzijn? Sta jij er al op, Sietske? Ik kon je niet vinden namelijk!

Vul aan: wie mooi wil zijn… moet goed voor zichzelf zorgen, vaker ontspannen en veel lachen!

 

Meer weten over Amber? Bezoek haar website. Ze kan trouwens ook lekker schrijven over waardevolle zaken en belangrijke levenslessen, lees haar blogs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *