Belang van Venus is groot, ook voor mannen

Aaltje BLOG Leave a Comment

Of je er nu in gelooft of niet, de planeten en hun stand hebben invloed op onze wereld en op onszelf als onderdeel daarvan.

De afgelopen en komende weken liet en laat vooral de planeet Venus haar aanwezigheid voelen. Venus is het ultieme symbool van vrouwelijkheid, maar vergis je niet, het belang van Venus is groot, ook voor mannen (en niet alleen in verband met die heuvel). Venus vertegenwoordigt alles dat te maken heeft met de persoonlijkheid die jij de wereld laat zien. Venus geeft jou toestemming om in wisselwerking alles uit die wereld tot je te nemen waar je wat aan hebt. Alles waar je je mee kunt voeden op alle vlakken. Niet alleen eten waar je van geniet, maar ook schoonheid, kunst, liefde, luxe….

Sinds een paar weken is Venus in retrograde en dat duurt nog ongeveer twee weken. In de astrologie houdt ‘retrograde’ eigenlijk in ‘een beetje dimmen’. De aanwezigheid van de betreffende planeet is goed voelbaar, maar het is het moment om een stapje terug te doen en na te denken over welke besluiten niet zo goed uitgepakt hebben en welke besluiten verstandig zouden zijn (na de retrograde). Dat alles dan met betrekking tot de onderwerpen waar de planeet voor staat. In dit geval natuurlijk ook het uiterlijk. 

Een mooi moment om na te gaan welke behandelingen van de laatste maanden (of eerder) je niet gebracht hebben, wat je ervan hoopte. Vooral ook nadenken over hoe jij je het liefst aan de buitenwereld wilt presenteren. Een mooi moment ook omdat we weer meer in de buitenwereld vertoeven. Gelukkig wel met die 1,5 meter afstand, zodat je een behandeling tegen grove poriën nog wel even kunt uitstellen.

Misschien heb je ontdekt in deze laatste maanden, waarin je meer aan binnenwerk hebt gedaan, dat je eigenlijk een mooie haarkleur van jezelf hebt, dat minder make-up goed staat enz. Het kan ook dat je te veel in de spiegel hebt gekeken en de confrontatie met jezelf moeilijk was. Dat je jezelf de neus uitkomt en daardoor bedacht dat die zelfde neus wel wat kleiner mag, of de borsten groter, of de kin vierkanter. Of wat minder ingrijpend: een heel ander kapsel. Zelf heb ik de laatste tijd vaak de neiging moeten onderdrukken al mijn haar af te knippen om lekker een kaal hoofd te hebben. Misschien is dat een tikje gestoord (ik heb wel 2 cm van mijn haar afgeknipt deze week en Sietske – die altijd kritisch op me let – heeft het niet gezien, ha, ha).

Je bent gewaarschuwd: voorzichtig met drastische veranderingen in het uiterlijk de komende weken. Je kunt je wel goed informeren en plannen maken, maar evalueer dan over een week of twee, als Venus wat minder aanwezig is en trek dan je plan. 

Natuurlijk kun je wel stomme kleren en cosmetica opruimen, je goed informeren en niet ingrijpende behandelingen ondergaan. 

Mocht je de behoefte om iets aan jezelf te veranderen echt niet kunnen onderdrukken, doe dan als ik: niet kaal scheren, maar een klein stukje eraf (en genieten van elke knip).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *