Cellfina, de cellulite behandeling

Alles geprobeerd en nog steeds cellulite? Lees hier alles over de Cellfina behandeling.

Naar aanleiding van dit artikel over putjes (cellulite) kregen wij veel vragen binnen over de behandeling. In dit artikel leggen we uit hoe de Cellfina behandeling precies gaat, hoe het voelt en wat je kunt verwachten.

Cellfina – wat is het?

De Cellfina behandeling is er om putjes op billen en dijen te verminderen. De bindweefselstrengen onder het huidoppervlak die de putjes veroorzaken worden doorgehaald. De behandeling is eenmalig en de resultaten houden ten minste 3 jaar aan. De behandeling wordt uitgevoerd door gespecilaliseerde artsen onder lokale verdoving.

Cellfina – Hoe werkt het?

Tijdens een consult met de arts wordt beoordeeld of de behandeling voor jou geschikt is. Vaak worden namelijk huidverslapping en onregelmatigheden in de huid aangezien voor cellulite. Deze zijn echter niet te behandelen met de Cellfina. Eenmaal geschikt bevonden voor de behandeling wordt er een afspraak gemaakt voor de behandeling.

De behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving wat inhoudt dat je de dag van de ingreep gewoon kunt eten en drinken. Voorafgaand aan de behandeling worden de putjes gemarkeerd en gefotografeerd. De foto’s dienen als leidraad tijdens de behandeling. De putjes worden doormiddel van een een combinatie van lidocaine en steriel water verdoofd. Nadat de verdoving goed is ingewerkt worden de putjes een voor een behandeld. De huid wordt in een vacuum gezogen waardoor het micro mesje dat de bindweefselstreng doorhaalt, gecontroleerd en overal op gelijke diepte de huid in gaat.

Meteen een afspraak plannen voor een gratis en vrijblijvend consult? 

MAAK HIER EEN AFSPRAAK

Cellfina – hoe lang duurt de behandeling?

Het markeren, fotograferen en verdoven van het te behandelen gebied neemt verreweg het meeste tijd in beslag. De uiteindelijke behandeling duurt zo’n 30 a 45 min (afhankelijk van het aantal putjes).

Cellfina – doet het pijn?

Eerlijk is eerlijk, fijn is anders. De eerste verdovingsprikjes voel je en kunnen even venijnig zijn. Daarna voel je van de behandeling niks anders dan wat druk van het vacuum. Het hangt er vanaf wie je het vraagt maar een cliente die wij hebben doorverwezen voor de behandeling vergeleek de ingreep met haar liposuctie. Waarbij op een schaal van 10 de liposuctie op een 8 zat qua ongemak en de Cellfina behandeling op een 3.

Cellfina – hoe is het herstel?

In de Amerikaanse studies wordt aangegeven dat je in principe gelijk weer je dagelijkse activiteiten op zou kunnen pakken. Wij denken dat die Amerikanen zich wat stoerder voordoen dan nodig, Wij adviseren in ieder geval de dagen na de behandeling lekker rustig aan te doen. Naar verwachting wordt het behandelde gebied behoorlijk beurs en de eerste 24 uur na de behandeling kan er vocht lekken uit de gaatjes in de huid. Je draagt het best een compressiebroek om te zwelling tegen te gaan. Zware lichamelijke activiteiten als sporten kun je oppakken wanneer je je daar goed genoeg voor voelt. Reken op een gym pauze van 2 weken.

Cellfina – wat kost het?

De prijs van de behandeling hangt af van de mate van cellulite. Lijkt oneerlijk, heb je al pech omdat je veel putjes hebt moet je er ook nog meer voor betalen… Gelukkig ben je er straks vanaf en dat is dan weer mazzel. Om een indicatie te geven van de behandelkosten kun je uitgaan van zo’n €2000,- voor een ‘milde’ indicatie tot €3000,- voor veel putjes.

Wil je meer informatie over de Cellfina behandeling of een consult met een van de gespecialiseerde artsen?

STEL HIER JE VRAAG