CRISTIAAN DE RAVALLET

Sietske Atsma MOOI PORTRET Leave a Comment

Soms kruisen er mensen je pad waar je meteen van onder de indruk bent. Bijzondere mensen, lieve mensen, inspirerende mensen. Mooie mensen. Hier een mooi portret van de Amsterdamse Cristiaan de Ravallet. Voormalig model, vader van een knappe dochter, eigenaar van een groothandel in kleding én een nieuwe kledinglijn geïnspireerd op 27 Club, Iconic Twentyseven.

Wanneer voel jij je op je best? Een slecht getimede vraag is dat, dit is niet mijn beste jaar. Geluksmomenten zijn er natuurlijk wel. Als ik met mijn dochter ben en zij gelukkig is, dan ben ik dat ook. 

Wat doe je het liefst? Een jointje roken? Haha. Ik kan erg genieten van het afspreken met vrienden. Samen een drankje doen in de stad op vrijdagavond. Lekker borrelen en een beetje slap ouwehoeren. Gewoon, wat mannen doen toch?

Wat betekent schoonheid voor jou? Karakter, goede verzorging en een fijn uiterlijk. Een combinatie van die drie kenmerken definiëren voor mij schoonheid.

Wat vind je lelijk? Oh ja voeten! Voeten kunnen soms wel echt heel lelijk zijn. En accenten. Voor mijn werk reis ik heel Nederland door en ik heb wel gemerkt dat een té aanwezig accent voor mij afbreuk doet aan iemands schoonheid. Behalve aan een Amsterdams accent dan. Daar stoor ik me minder aan.

Wie vind je knap? Angelina Jolie. Dat vind ik oprecht een hele mooie vrouw.

Wat vind je mooi aan jezelf? Mijn ogen.

Wat is je lievelingsliedje? Man in the Mirror van Michael Jackson!

Wat vind je niet mooi aan jezelf? Ik heb een klein beetje een flapoor aan één kant. Het valt nagenoeg niemand op, maar zelf zie ik het wel. Flapoor is misschien zelfs een te sterke uitdrukking, een iets afwijkend oor.

Wat doe je om je schoonheid te behouden? Eerlijk gezegd vrij weinig, aan de buitenkant in ieder geval. Ik mediteer wel. Om mijn hoofd rustiger te krijgen en gedachten beter te kunnen plaatsen. Ik ben in aanraking gekomen met het mediteren door mijn fascinatie voor geloof. Ik heb me in verschillende geloofswijzen verdiept waarbij het boeddhisme me het meest aansprak. Mediteren is daar een onderdeel van en pas dat toe in mijn leven. Niet dagelijks, maar wanneer ik daar behoefte aan heb.

Heb je een schoonheids- of gezondheidstip voor onze lezers? Jazeker, beweeg! Niet alleen is bewegen goed voor je lichaam maar ook voor je geest. Ik merk aan mezelf dat ik me minder goed voel als ik niet sport. Ik heb altijd vrij fanatiek gekickbokst en tot mijn 20e zelfs fulltime getennist. De ambitie was daar groot in te worden, maar door een blessure is die carrière vrij abrupt geëindigd. Tegenwoordig loop ik veel en combineer dat met kickbokstrainigen met een personal trainer.

Heb je wel eens iets aan jezelf laten verfraaien? Nee.

Van wie jij een mooi portret willen lezen op wiemooiwilzijn? Over die vraag heb ik even na moeten denken. Of hij het wil weet ik niet, hij geeft namelijk niet heel veel om uiterlijkheden, maar ik geef het stokje door aan Eric Keijer.

Vul aan; wie mooi wil zijn… Moet zelfverzekerd zijn. Als je gelukkig bent met jezelf, dan straal je. Mensen met een positieve instelling zijn volgens mij het mooist.

Meer Cris? Volg hem op Instagram. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *