De Vegan Switch: in 10 dagen je lijf ontgiften 

Sarah BLOG Leave a Comment

Detoxen en cleansen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Voornamelijk sappenkuren en vasten zijn een hype waar veel mensen aan hebben doen geloven. Even niet eten en je normale dagelijkse voedingspatroon breken om af te vallen – is helemaal hip.

In een paar dagen hoop je slanker te worden om vervolgens weer verder te gaan met je oude voedingspatroon. De realiteit is helaas dat stoppen met eten ervoor zorgt dat je lichaamswerking ook stopt. Balen maar bij zulke sappenkuren verlies je vooral water en spiermassa dat je lijf juist moet behouden terwijl je bijna geen vet verliest en dat is nou net wat je wel kwijtwil. Waarom? 

Sinds ons eten en drinken ook onderdeel is geworden van massaproductie, zijn er miljoenen toevoegingen en schadelijke stoffen die we dagelijks binnenkrijgen. Al die ingrediënten die op de achterkant staan van verpakkingen waarvan we geen idee hebben wat ze echt zijn. Ons lichaam is nog helemaal niet geëvolueerd om die onnatuurlijke stoffen goed af te breken dus wat gebeurt er met de gifstoffen die we eten en drinken? Die worden opgeslagen in onze vetcellen. Het uiteindelijke gevolg is dat je organen het niet meer goed doen waardoor je te veel vocht vasthoudt, het moeilijk is om af te vallen wanneer je minder of gezonder eet en weinig energie hebt. De koolhydraten, suikers en vetten die we eten en drinken zijn dus niet de enige oorzaak van overgewicht maar vooral de troep die toegevoegd wordt aan de koolhydraten, suikers en vetten die we eten zijn de oorzaak. En daar denken we niet vaak genoeg aan wanneer we willen afvallen. 

Mooi aan binnen- en buitenkant

Ik heb talloze dingen geprobeerd om op gewicht te blijven en me gezond aan de binnenkant en mooi aan de buitenkant te voelen en ben zelden blij met het resultaat geweest. Vaak voelde ik me enorm slap en was ik zeker niet de meest vrolijke persoon. Waarom is het zo moeilijk om snel resultaat te zien als je zo erg je best doet om af te vallen? Omdat afvallen geen simpele rekensom is van minder calorieën eten. En dat is nou net waar die vetcellen vol met gifstoffen een rol spelen. Trouwens, mezelf uithongeren door nauwelijks of niet te eten, is simpelweg niet voor mij. Veel eten en afvallen daarentegen helemaal wel.

Omdat ik uit interesse veel gelezen en geleerd heb over gezondheid en hoe ons lijf werkt, heb ik geleerd dat symptomen onderdrukken (minder eten in de hoop af te vallen) nooit de oorzaak van een probleem oplost (gif in je vetcellen). Dus we behandelen de gezondheid van ons lichaam liever vanuit een holistische benadering. Dat betekent dat we naar de oorzaak van het probleem moeten kijken en daarmee aan de slag gaan in plaats van een symptoom onderdrukken, willen we echt afvallen. En zo vond ik de Vegan Switch kuur. 

Biologische groenten & fruit

Tien dagen eet je drie keer per dag enorm veel verse groenten en biologisch fruit zonder enige toevoegingen. De Vegan Switch kuur is samengesteld op basis van sterk wetenschappelijk onderzoek dat bewijst dat eten juist belangrijk is om al je organen actief te houden zodat ze hun werk kunnen doen: afvalstoffen afbreken en afvoeren. Bij sappenkuren valt de werking van je organen juist stil waardoor je wel je dagelijkse patroon van troep eten tijdelijk pauzeert, maar niet effectief ontgift. Doordat je tijdens die tien dagen altijd het gevoel hebt dat je genoeg eet, heb je veel energie en blijf je gelukkig ook gewoon zin hebben in het leven. Door de natuurlijke supplementen en de persoonlijke begeleiding die je krijgt, had ik absoluut geen honger en de gerechten die ik mocht eten waren simpel en erg gevarieerd. Ik werk lange dagen dus moeilijk moeten doen om te koken, is niks voor mij. 

Om tien dagen geen gifstoffen in te nemen, mocht ik niets kopen dat in plastic verpakt was. Dat in alle eerlijkheid, bleek de grootste uitdaging! Wat een bergen plastic zitten er om ons voedsel heen om maar niet te beginnen over de troep die er in ons eten zit! Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg ecologische winkels waar je keuze in voeding die niet bespoten is, ruim is. Ik moet zeggen dat toen ik las over de Vegan Switch kuur, ik al meteen genezen was van het idee dat het lastig zou zijn om tien dagen geen eten in plastic te kopen. Blijkbaar geeft plastic af waardoor we het ook letterlijk eten. Daarnaast krijgen we dagelijks zware metalen, hormonen, bisfenol, PCBs en andere kankerverwekkende troep binnen die in supermarkt eten zit. 

Voorkom overgewicht

Door je lichaam tien dagen rust te geven van de dagelijkse inname gifstoffen, kan je lijf de opgeslagen gifstoffen afbreken en afvoeren. Dat zorgt ervoor dat je organen weer optimaal gaan functioneren en de troep in dagelijks eten beter kunnen afbreken en afvoeren wanneer je klaar bent met de kuur. Als je dit één keer per twee jaar doet, onderhoud je als het ware al die machinetjes die zo hard werken om je lijf gezond en slank te houden en voorkom je een hormonale disbalans en overgewicht. 

Mijn resultaat? Na tien dagen geeft mijn huid bijna licht zo erg straal ik. Ik slaap veel beter en merk dat ik minder slaap nodig heb. Afvallen was voor mij niet de hoofdreden om de Vegan Switch kuur te doen maar ik merk dat nu ik twee weken klaar ben met de kuur, ik nog steeds aan het afvallen ben. Dat is het bewijs dat mijn organen veel beter hun werk doen dan voor deze kuur. Ook hield ik veel vocht vast rond mijn menstruatie waardoor ik zo’n week per maand helemaal niet lekker in mijn vel zat. Dat heb ik nu niet meer. Het voelt vooral erg fijn om zo gezond te zijn en nu weer vol te kunnen genieten van het leven zonder een jo-jo effect te hebben als ik een bourgondisch weekendje heb.

Lees hier meer over de Vegan Switch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *