DEBBIE KESKIN

Sietske Atsma MOOI PORTRET Leave a Comment

Soms kruisen er mensen je pad waar je meteen van onder de indruk bent. Bijzondere mensen, lieve mensen, inspirerende mensen. Mooie mensen. In dit mooie portret stellen we Debbie Keskin aan je voor, voormalig succesvol fitness atlete, runt samen met haar partner een  sportschool in Beverwijk en heeft een immer innemend mooie lach op haar gezicht!

Wanneer voel jij je op je best? Oei dat verschilt. Ik kan me op mijn best voelen na een heerlijke training: voldaan en allemaal heerlijke natuurlijke stofjes die vrij komen in je lijf en hun werk doen. Ik kan me mooi voelen als mijn make-up en/of mijn haar föhnen goed is gelukt. Ik kan me mooi voelen als ik mijn hakken weer eens uit de kast trek, dat doet iets met de houding van een vrouw: heerlijk gevoel! . Ik kan me mooi voelen omdat m’n hormonen goed staan (tja laten we eerlijk zijn, we hebben nou eenmaal een cyclus…). Ik kan me goed voelen omdat ik met de mensen ben die ik lief heb en waar ik mooie gesprekken mee kan voeren.

Wat betekent schoonheid voor jou? Een goede gezondheid (binnenkant) en met de juiste balans in uiterlijke verzorging (kapsel, make-up, verzorging etc). En een natuurlijke uitstraling zoals bijvoorbeeld tevredenheid (van binnenuit) geeft mensen een mooie uitstraling.

Wij vinden de maakbaarheid van het lichaam heel interessant. Jij hebt letterlijk je lichaam gevormd met bodybuilding. Hoe ben je met bodybuilding in aanraking gekomen? Ik ben al heel jong begonnen met het lesgeven op de sportschool: vanaf mijn 16e stond ik voor de klas aerobicsles te geven. Daardoor kwam ik steeds meer in aanraking met fitness. Ik heb uiteindelijk een jaar of 10 aan wedstrijden gedaan. Eerst heb ik 5 jaar aan het tv programma Ultimate Fitness Challenge deelgenomen en daarna nog een jaar of 5 aan fitness wedstrijden gedaan. Ik heb redelijk goed gescoord en diverse titels behaald en door de sport ook leuke reizen en ervaringen opgedaan. Het is heel interessant en erg motiverend als je ziet waar je lichaam toe in staat is als je deze ‘stuurt’ met voeding en training. Je lichaam is echt tot veel in staat met natuurlijke inspanning, maar het vergt veel discipline en vooral veel geduld. Het gaat voornamelijk om wat je ervoor laat en niet alleen wat je er voor doet. Het is een kick en werkt erg ‘verslavend’ als je in zo’n traject zit, maar je pleegt ook roofbouw op je lichaam. Om naar een wedstrijd toe te werken is een goede doelstelling, maar om in je ‘gewone’ leven continue zo droog te willen zijn/blijven is bijna onmogelijk en kan ook ongezond zijn. Hier moet je een juiste balans in weten vinden.

Wat vind je lelijk? Ik vind het lelijk als mensen schelden, man en/of vrouw, maakt niet uit. Of mensen die andere afzeiken/kleineren om grappig te zijn, begrijp ik echt niet en dat vind ik een lelijke eigenschap.

Wie vind je knap? Jeetje even nadenken… Lauren Hutton vind ik mooi ‘oud’, Lisa Bonet vind ik mooi exotisch en mysterieus, Heidi Klum heeft een mooie en leuke uitstraling en Ellen ten Damme, niet de standaard schoonheid, maar haar passie en eigen willetje geeft haar iets moois en origineels. Inmiddels ook al 50 hoor! Oh ja, Victoria Koblenko vind ik ook iets origineels en eigenwijs hebben qua uiterlijk, niet standaard in ieder geval.

Wat vind je mooi aan jezelf? M’n doorzettingsvermogen?

Wat vind je niet mooi aan jezelf? Als ik dan toch iets moet noemen, mijn armen.

Wat is je lievelingsliedje? Jemig, elke setting vraagt toch om andere muziek. Geen credits voor 1 specifiek nummer. Muziek is emotie.

Wat doe je om je schoonheid en gezondheid te behouden? Ik let op mijn voeding en ik train om een goede conditie te behouden en lichamelijk sterk te blijven. Met krachttraining probeer ik ook m’n lichaam te ‘vormen’ en te behouden. En ik ben voorstander van behandelingen die je eigen aanmaak stimuleert, denk aan bv: laserbehandelingen, bindweefselmassages en cryolipolyse.

Wat laat je om je schoonheid en gezondheid te behouden? Ik heb tot ergens begin 30 geen alcohol gedronken, ik rook niet, gebruik geen drugs en let op mijn eten. Ik sport graag (ik herstel alleen minder rap nu ik toch wat meer op leeftijd kom…). En probeer veel naar buiten te gaan. Helaas kom ik daar te weinig aan toe, ik zou toch iets meer in de buitenlucht willen zijn. Er kan niks tegen een natuurlijke glow van de buitenlucht.

Heb je een tip voor onze lezers? Alles is tegenwoordig maakbaar, maar probeer ook eens te voelen, te ontladen. Scheelt ook een hoop gefrons… Stella Bergsma schreef hier een mooi artikel over; “We kunnen naar de andere kant van de wereld en toch zijn er nog altijd factoren waar we geen invloed op hebben – dáárom zijn we misschien geneigd om bij elk scheurtje in onze perfecte façade in paniek te raken. Maar die barstjes horen erbij en ze kunnen soms nuttig zijn en zelfs mooi zijn. Leonard Cohen zong het al: there’s a crack in everything, that’s how the light gets in….”

Heb je wel eens iets aan jezelf laten verfraaien? Ik heb mijn borsten laten doen. Uiteindelijk waren ze qua vorm in hun originele staat (dus voor de operatie) mooier. De overgang van mijn lichaam naar de protheses was niet natuurlijk. Na lange twijfel heb ik ze toch vervangen (2e operatie dus) en bredere protheses in laten zetten, waar ik nu heel blij mee ben. Ik heb nooit ‘mommy breasts’ gehad, maar vind het wel mooi als je voluptueuze borsten heb. Het gaat mij niet per se om de grootte, maar om de vorm. Ik ben helaas vrij ‘droog’ op mijn borst, dus voluptueus word ik niet rondom mijn borsten.

Van wie zou jij een mooi portret willen lezen op wiemooiwilzijn? Van Victoria Koblenko? Of Ellen ten Damme?!

Vul aan; wie mooi wil zijn… zorgt voor rust, regelmaat en reinheid! Net zoals bij baby’s geldt dit nog nog steeds voor ons als volwassenen. Uiteraard met hier en daar een gezellige uitspatting 😉

 

Debbie runt samen met haar partner een hele fijne grote sportschool in Beverwijk. De moeite waard om eens te gaan trainen! Check de website en  Instagram van Cardio Fitness Beverwijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *