FAQ the doctor: Sander Beekmans

Onlangs liepen wij een dag mee in Rotterdam bij de Park Kliniek. Daar ontmoette wij plastisch chirurg Sander Beekmans (43) die die dag een borstvergroting op zijn programma had staan. Ons verslag daarvan komt snel online, voor nu stellen wij plastisch chirurg Sander Beekmans aan je voor.

Wat wilde je later worden als je groot bent?

Toen ik jong was speelde ik veel tennis en prof tennisser worden leek me dan ook erg leuk. Al vrij snel kwam ik erachter dat ik daar niet goed genoeg voor was en vanaf mijn 14e wilde ik dokter worden. Met name was ik geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam.

Wat ben je geworden?

Al heel snel in de opleiding geneeskunde kwam ik erachter dat ik graag actief bezig wilde zijn, maar ook veelzijdigheid en creativiteit spraken mij aan. Ik ben dus plastisch chirurg geworden.

Welke opleiding(en) heb je daar voor gevolgd?

Ik heb uiteraard eerst geneeskunde gestudeerd en daarna drie jaar algemene heelkunde gedaan in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. Vervolgens drie jaar plastische chirurgie in het VUMC.

Waar werk je nu?

Sinds 2008 werk ik als plastisch chirurg in het Haga ziekenhuis in Den Haag.

Welke behandeling voer je het liefst uit?

De combinatie van ingrepen vind ik heel fijn. De helft van mijn tijd in het Haga ziekenhuis, besteed ik aan hand- en pols chirurgie. De andere helft aan de behandeling van huidkanker en reconstructies en dan met name borst reconstructies. Ik werk in het Park medisch centrum in Rotterdam waar ik cosmetische ingrepen doe. Borst- en buik operaties, ooglidchirurgie en liposuctie.

Is er een ingreep die je niet zou uitvoeren?

Er zijn zeker ingrepen die ik niet doe. Dat heeft vooral te maken met de patiëntveiligheid. Er zijn patiënten die irreële wensen hebben en daar op gewezen moeten worden. Denk daarbij aan een te grote prothese bij een vergroting of implantaten in de bil die potentieel gevaarlijk kunnen zijn.

Is er een concullega/collega die je bewondert?

Er zijn zeker collega’s die ik bewonder en dan met name diegenen die vaak micro chirurgische ingrepen uitvoeren bij complexe (trauma) patiënten. Zij gaan vaak tot het uiterste om te slagen in een behandeling. Ook al duurt soms zo’n operatie 24 uur!

Wat vind je mooi?

Wat ik mooi vind is bijna niet op te schrijven zoveel is dat. Ik vind de natuur mooi, ik vind mensen met een verhaal en inhoud mooi, ik kan genieten van een mooi interieur en mooie ontwerpen. Etcetera, etcetera.

Wie vind je mooi?

Wie ik mooi vind? Mijn vriendin….

Vul aan; wie mooi wil zijn…

Moet blijven groeien en ontdekken. Nooit stil zitten!

 

Wil je een consult bij Sander Beekmans? Wij maken graag een afspraak voor je. Je kunt hier contact met ons opnemen.

Reageer 1

  1. Pingback: LINSEY BOXHOORN - wiemooiwilzijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *