Gilean Nolst Trenite

WIEMOOIWILZIJN FAQ the doctor Leave a Comment

In FAQ the doctor stellen we artsen en specialisten aan je voor die wij goed vinden. Meet Gilean! Plastisch chirurg bij Blooming Plastische chirurgie, maakt mooie neuzen en foto’s.

Wat wilde je worden toen je klein was? Toen ik als kleine man de stoere vuilnismannen voorbij zag rijden, staand achterop de vuilniswagen, wist ik het zeker: Ik zou vuilnisman worden. Uiteindelijk verwaterde deze wens en als tiener wist ik: Architect, kok of… chirurg! 

Welke opleidingen heb je gevolgd? Na de middelbare school vertrok ik naar Rome, om daar de Italiaanse taal te leren. Een geweldige ervaring natuurlijk. Daarna studeerde ik geneeskunde en na 6 jaar mocht ik mij gaan specialiseren in de Plastische-, Esthetische-, Reconstructieve- en Handchirurgie. Hierna heb ik nog een ‘super-specialisatie’ gedaan in neuschirurgie. Ik ben een Europees gecertificeerd plastisch chirurg (EBOPRAS) en lid van de Nederlandse vereniging voor plastische chirurgie (NVPC) en de Nederlandse vereniging voor esthetische plastische chirurgie (NVEPC). Verder hou ik mij bezig met de landelijke opleidingsexamens voor jonge plastisch chirurgen in spé.

Wat vind je leuk aan je werk? Het meest geweldig vind ik het contact met alle verschillende mensen. Ik heb de verantwoordelijkheid om zorgvuldig en empathisch met elke patiënt om te gaan. Ieders wens is voor die persoon belangrijk en zal ik serieus nemen. Een cliënt laat het achterste van zijn of haar tong zien door zijn of haar cosmetische wens te delen. Je ziet de mensen dus van dichtbij, en kunt ze lichamelijk en soms psychisch helpen! Verder hou ik erg van zorgvuldig werken, zorgdragen voor de details op zoek naar perfectie. Plastische chirurgie is bij uitstek een vak waarin dat moet en kan.

Heb je nog werk gerelateerde ambities? Het streven naar perfectie. Er achter komen wat de cliënt wil en er alles aan doen dat resultaat te bereiken. Dat is mijn doel! Verder probeer ik altijd plezier te houden in mijn werk. Dat is het recept om het vol energie tot in lengte der dagen vol te houden.

Heb je een specialisatie of favoriete behandeling die je graag uitvoert? Ik ben ge-super-specialiseerd in de neuschirurgie en vind dit ook enorm leuk om te doen. Een neusoperatie is altijd uitdagend. Een verandering van het ene deel van de neus heeft invloed op een ander deel van de neus. Dit moet je weten, je moet het zien en je moet er op anticiperen. Een neusoperatie is een extreem geconcentreerd werkje op drie (of soms 4) vierkante centimeter. Ik hou daar van. Overigens geniet ik van alle chirurgie van het gezicht omdat de resultaten zo zichtbaar zijn en je dus zo zorgvuldig moet werken.

Zijn er behandelingen die je liever niet uitvoert? Grote liposucties vind ik minder leuke operaties. Maar als ik de patiënt blij kan maken, dan heeft dat de overhand!

Is er iemand uit je vakgebied die je bewonderd? Mijn directe collega’s bij Bloom. Ik denk dat we allemaal perfectionisten zijn, allemaal ondernemend en allemaal streven naar zo veel mogelijk vooruitgang in de plastische chirurgie. Verder heb ik bewondering voor de grondleggers van de plastische chirurgie die met hun creativiteit tijdens de eerste wereldoorlog nieuwe technieken ontwikkelden om de gezichten van slachtoffers uit de loopgraven te reconstrueren.

Is er een bekend persoon die voor jou symbool staat voor schoonheid? Schoonheid is voor mij een combinatie van uiterlijk en uitstraling. Bovendien ben ik een liefhebber van natuurlijke schoonheid. Ik moet denken aan Salma Hayek of Gale Gadot.

Gilean maakt ook prachtige foto’s! Bekijk ze hier.

Wat doe je zelf om schoonheid (- en gezondheid) te behouden? Ik sport veel, soms 6 keer per week: Hardlopen, fietsen, zwemmen, tennis, skiën. Variatie is key! En zo is het ook met eten: gezond en gevarieerd. Verder smeer ik me goed in tegen zonverbranding. En ben ik trouw aan mijn kapper… Hij had plastisch chirurg kunnen zijn.

Ben je zelf wel eens cosmetisch verfraaid? Nog niet…

Kunnen we iets nieuws verwachten op het gebied van plastische chirurgie? Vet transplantatie is de toekomst! Borstvergrotingen, huid verbeterende procedures, littekenbehandeling; Het gele goud!

Heb je een tip voor onze lezers? Laat je goed voorlichten voordat je een behandeling of operatie ondergaat. Zorg dat je een goed gevoel hebt bij de arts. Stel alle vragen die je wilt stellen en zorg goed voor jezelf tijdens je herstel.

Vul aan: wie mooi wil zijn… moet zichzelf zien, omarmen en liefhebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *