Hangogen na Botox behandeling

WIEMOOIWILZIJN INFORMATIE Leave a Comment

Jullie prangende vragen leggen we graag voor aan de specialisten uit ons netwerk. Hoe zit het met hangogen na een Botox behandeling, werd ons gevraagd. Wie beter dan cosmetisch arts Aletta kan daar antwoord op geven…

“Ben een beetje bang voor Botox omdat ik ook een paar horrorverhalen heb gelezen over dat je oogleden dan gaan hangen. Klopt dat?”

Ik kan me goed voorstellen dat verhalen over hangende oogleden iemand tegenhouden om een Botox behandeling te ondergaan. Een Botox behandeling zou je er namelijk juist frisser en uitgeruster uit moeten laten zien en hangende oogleden dragen daar zeker niet aan bij.

Een hangend ooglid zou het gevolg zijn van het onjuist plaatsen, te diep injecteren of een te hoge dosering van de botoxinjectie ter plaatse van de M. Corrugator Lateralis bij het behandelen van de fronsrimpel. Dit spiertje bevindt zich namelijk vlakbij van de M. Levator Palpebrae Superioris, welke je bovenste ooglid opent, waardoor bij onjuiste injectie de kans bestaat dat de Botox het openen van het ooglid bemoeilijkt. Niet leuk!

Daarom is het belangrijk dat een arts de anatomie van het gezicht goed kent en weet wat hij/zij doet want dan komt deze complicatie gelukkig vrijwel niet voor en krijg jij gewoon de frisse uitstraling die je had gewenst!

Heb jij ook een prangende vraag? Stel je vraag hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *