OVER BOTOX

In dit artikel leggen we uit hoe een Botox behandeling werkt, hoe het in onze beleving voelt en wat je er aan kunt hebben.

BOTOX – hoe werkt het? Om te kunnen begrijpen hoe Botox werkt is het zaak eerst uit te leggen wat Botox precies is. Eigenlijk is de benaming Botox niet juist. Botox is een merknaam, niet de naam van het product. Het product is botulinetoxine A. Toxisch? Ja. Hartstikke giftig. Sterker nog, het is het meest potente gif dat bekend is. Het is een eiwit dat op zenuwcellen inwerkt. In de 10e eeuw werd de toxine al opgemerkt omdat deze botulisme veroorzaakte. Pas eeuwen later bleek dat het geisoleerde eiwit ook in te zetten is voor medische doeleinden. Sinds 1989 is botulinetoxine type A door de FDA goedgekeurd voor het gebruik bij bijvoorbeeld spasmen en hyperhidrose. In 2002 volgde goedkeuring voor gebruik bij cosmetische doeleinden. Want wat doet het nu precies? Het gezuiverde eiwit botulinetoxine hecht aan de zenuwcellen die zorgen voor spiercontractie wat er voor zorgt dat de spier in mindere mate aanspant. Op medisch vlak dus harstikke handig tegen spasmen, voor ons ijdeltuiten handig om rimpels te voorkomen. Je kunt je voorstellen dat de dosering voor een spastische spier hoger is dan voor het behandelen van een gerimpelde frons. De doseringen die gebruikt worden in de medische en cosmetische industrie zijn overigens veilig bevonden.

BOTOX – hoe voelt het? Laat je niks wijs maken. Een behandeling met Botox is pijnlijk. Vraag je het mij (Sietske) dan schaal ik de pijn in op een mager zesje. Maar zoals alles, is pijnsensatie een heel persoonlijke aangelegenheid. Wat de ‘pijn’ heel dragelijk maakt is de wetenschap dat het maar van korte duur is. Een gemeen prikje, waarbij sommige plekken gevoeliger zijn dan andere. Een prikje Botox in de frons is vele malen minder gevoelig dan bijvoorbeeld in je oksel (tegen overmatig zweten).

BOTOX – wat heb je er aan? Met een Botox behandeling kun je de spierspanning verminderen die rimpels veroorzaken. Voordeel daarvan is dat een minder gerimpeld gezicht over het algemeen mooier bevonden wordt omdat het er jeugdiger uit ziet. Je ziet, in deze uitspraak zijn we voorzichtig. Net als een pijnsensatie van persoon tot persoon kan verschillen, is dit ook zo met smaak. Dat wij van een fris en jeugdige uitstraling houden is geen geheim. Houd jij van een karakteristieke kop, net zo prima.

Wat veel mensen niet weten is dat Botox niet alleen kan worden ingezet voor ons ijdeltuiten maar ook tegen lichamelijke ongemakken. Overmatig zweten kan behandeld worden met Botox, en wordt vaak zelfs (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar.  Tandenknarsen komt door het overmatig aanspannen van de kaakspier. Dit zorgt voor slijtage van tanden en kiezen en een overontwikkelde kaakspier. Middels Botox kun je dit makkelijk verhelpen.

BOTOX – en dan? Een Botox behandeling geeft geen blijvend resultaat. In de norm dien je eenzelfde behandeling na zo’n 3 a 6 maanden te herhalen om het resultaat te behouden.

BOTOX – wat kost dat? Er zit nogal wat verschil in de prijzen die behandelaars vragen voor een behandeling met Botox. De inkoop van een potje Botox is in principe voor iedereen gelijk. Waar zit dat prijsverschil dan in? Dat kunnen een aantal zaken zijn. Zo zijn er behandelaars die hun winst halen uit het verkopen van producten of andere behandelingen naast die Botox behandeling, waar je eigenlijk voor naar de kliniek kwam. Net zo goed kan het liggen aan de ervaring van een arts. Een arts die net begint met het uitvoeren van injectable behandelingen wil waarschijnlijk in eerste instantie veel prikken om ervaring op te doen. De titel ‘arts’ is niet per definitie een garantie op een goede behandeling. Voor een Botox behandeling betaal je tussen de €100,- en €200,- voor 1 zone.

 

Wil je meer weten over een Botox behandeling? Vraag ons hier om advies.

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN OVER ONZE BEHANDELINGEN? Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date!

Reageer 14

 1. Pingback: 10 TIPS VOOR MOOIE OGEN - wiemooiwilzijn

 2. Pingback: MAIKEL VAN DER VALK - wiemooiwilzijn

 3. Pingback: #4 COLUMN ALETTA - wiemooiwilzijn

 4. Pingback: ALEXLI VAN LINDEN TOL - wiemooiwilzijn

 5. Pingback: BASTIAAN VAN SCHAIK - wiemooiwilzijn

 6. Pingback: FAQ the doctor: TOM DECATES - wiemooiwilzijn

 7. Pingback: FAQ the doctor: TALAT KARA - wiemooiwilzijn

 8. Pingback: Wat laten we verfraaien in 2018? - wiemooiwilzijn

 9. Pingback: MARVIN LUMONEKA - wiemooiwilzijn

 10. Pingback: CHIEL HARTEN - wiemooiwilzijn

 11. Pingback: MOOIER LITTEKEN DOOR BOTOX - wiemooiwilzijn

 12. Pingback: Fitnessmodel Djanilla over hormonen en spierballen - wiemooiwilzijn

 13. Bedankt voor deze eerlijke uitleg. Ik denk dat velen een botoxbehandeling te simpel inschatten. Voordat ik me liet behandelen, heb ik eerst verschillende websites en klinieken geraadpleegd. Op deze manier heb ik een weloverwogen keuze kunnen maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *