OVER BOTOX

In dit artikel leggen we uit hoe een Botox behandeling werkt, hoe het in onze beleving voelt en wat jij er aan kunt hebben.

BOTOX – hoe werkt het? Om te kunnen begrijpen hoe Botox werkt is het zaak eerst uit te leggen wat Botox precies is. Eigenlijk is de benaming Botox niet juist. Botox is een merknaam, niet de naam van het product. Het product is botulinetoxine A.

Toxisch? Ja. Hartstikke giftig. Sterker nog, het is het meest potente gif dat bekend is. Het is een eiwit dat op zenuwcellen inwerkt. In de 10e eeuw werd de toxine al opgemerkt omdat deze botulisme veroorzaakte. Pas eeuwen later bleek dat het geisoleerde eiwit ook in te zetten is voor medische doeleinden. Sinds 1989 is botulinetoxine type A door de FDA goedgekeurd voor het gebruik bij bijvoorbeeld spasmen en hyperhidrose. In 2002 volgde goedkeuring voor gebruik bij cosmetische doeleinden. Want wat doet het nu precies? Het gezuiverde eiwit botulinetoxine hecht aan de zenuwcellen die zorgen voor spiercontractie wat er voor zorgt dat de spier in mindere mate aanspant. Op medisch vlak dus harstikke handig tegen spasmen, voor ons ijdeltuiten handig om rimpels te voorkomen. Je kunt je voorstellen dat de dosering voor een spastische spier hoger is dan voor het behandelen van een gerimpelde frons. Streef je een zo natuurlijk mogelijk leven na, dan mag je concluderen dat botuline toxine geen optie voor jou is.

BOTOX – hoe voelt het? Laat je niks wijs maken. Een behandeling met Botox is niet pijnlijk, wel gevoelig. Wat de ‘pijn’ dragelijk maakt is de wetenschap dat het maar van korte duur is. Een gemeen prikje, waarbij sommige plekken gevoeliger zijn dan andere. Een prikje Botox in de frons is minder gevoelig dan bijvoorbeeld in je oksel (tegen overmatig zweten).

BOTOX – wat heb je er aan? Met een Botox behandeling kun je de spierspanning verminderen die rimpels veroorzaken.

Wat veel mensen niet weten is dat Botox niet alleen kan worden ingezet voor ijdeltuiten, maar ook tegen lichamelijke ongemakken. Overmatig zweten kan behandeld worden met Botox, en wordt vaak zelfs (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar.  Tandenknarsen en migraine zijn ook indicaties die behandeld kunnen worden met botuline toxine.

BOTOX – en dan? Een Botox behandeling geeft geen blijvend resultaat. Voor een permanent resultaat herhaal je de behandeling om de 3 a 4 maanden.

BOTOX – wat kost dat? Er zit nogal wat verschil in de prijzen die behandelaars vragen voor een behandeling met botuline toxine. Een tarief rond de €150,- per regio is gemiddeld. Laat je behandelen door een goede cosmetisch arts; check de website van de NVCG voor een gecertificeerd arts bij jou in de buurt.

Reageer 14

 1. Pingback: 10 TIPS VOOR MOOIE OGEN - wiemooiwilzijn

 2. Pingback: MAIKEL VAN DER VALK - wiemooiwilzijn

 3. Pingback: #4 COLUMN ALETTA - wiemooiwilzijn

 4. Pingback: ALEXLI VAN LINDEN TOL - wiemooiwilzijn

 5. Pingback: BASTIAAN VAN SCHAIK - wiemooiwilzijn

 6. Pingback: FAQ the doctor: TOM DECATES - wiemooiwilzijn

 7. Pingback: FAQ the doctor: TALAT KARA - wiemooiwilzijn

 8. Pingback: Wat laten we verfraaien in 2018? - wiemooiwilzijn

 9. Pingback: MARVIN LUMONEKA - wiemooiwilzijn

 10. Pingback: CHIEL HARTEN - wiemooiwilzijn

 11. Pingback: MOOIER LITTEKEN DOOR BOTOX - wiemooiwilzijn

 12. Pingback: Fitnessmodel Djanilla over hormonen en spierballen - wiemooiwilzijn

 13. Bedankt voor deze eerlijke uitleg. Ik denk dat velen een botoxbehandeling te simpel inschatten. Voordat ik me liet behandelen, heb ik eerst verschillende websites en klinieken geraadpleegd. Op deze manier heb ik een weloverwogen keuze kunnen maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *