Huidverbetering met PRP (plateled rich plasma)

Lotte BLOG 1 Comment

Verouderen… Iets waar ik mij nooit druk om heb gemaakt tot ik de eerste fijne lijntjes ontdekte. Ineens zijn ze daar. Ik begin mezelf te vergelijken met andere leeftijdsgenoten. Hebben zij dat ook? Ben ik nu officieel oud? 

Op zoek naar een oplossing raak ik al snel verdwaald in de jungle van anti-aging en besluit een afspraak te maken bij Adelien Hiensch, één van mijn collega columnisten hier op wiemooiwilzijn én huidtherapeut bij Falck Clinic. 

Mijn huid werd door Adelien onder de loep genomen en naast de fijne lijntjes werd ook de zonneschade, grove poriën, vette T-zone, pigmentvlekjes, wat roodheid en een vochtarme, onzuivere huid geconstateerd. Goed. Werk aan de winkel dus. Adelien adviseerde mij een serie van vier microneedling behandelingen in combinatie met PRP. Bij het woord PRP ging er al snel een belletje rinkelen. Gaat het hier om die bloody vampire facial die Kim Kardashian in 2013 onderging, waarvan de beelden nog op mijn netvlies gebrand staan?! Liet ze niet bloed in haar gezicht injecteren?

Terwijl ik Adelien aankijk, vraag ik voorzichtig why on earth ik mijn gezicht zou volspuiten met bloed? 

Ze legt uit. “Microneedling is een methode waarbij kleine naaldjes op en neer in de huid vibreren en zodoende microkanaaltjes maken, zonder de huid te beschadigen. Dit zorgt ervoor dat het wondgenezingsproces in gang wordt gezet, waarbij de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. De techniek kan gecombineerd worden met plateled rich plasma, ofwel PRP. PRP zit vol groeifactoren, waardoor het een extra boost geeft aan de huid om collageen aan te maken. Door PRP te combineren met microneedling heb je het effect van het wondgenezingsproces en het effect van de PRP. Microneedling wordt vaak gecombineerd met zuren, wat de behandeling niet altijd even veilig maakt. Het fijne aan PRP is dat het een lichaamseigen stof is, waardoor de kans op allergische reacties erg klein is en het dus een veilige procedure is.” 

Ok. Ik ben gerustgesteld. En waarom ook bang zijn voor een lichaamseigen stof? Klinkt een stuk natuurlijker dan injecties met Botox en fillers. Actually it makes perfect sense… Ik besloot ervoor te gaan en nu ik een paar maanden verder ben, kan ik zeggen dat de behandelingen mij alleszins zijn meegevallen en dat mijn bloed in combinatie met Adeliens kunde goed hebben gewerkt. Mijn huid is een stuk egaler geworden, lijkt minder dof te zijn en voelt zacht aan. 

Reageer 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *