Is Botox vegan?

WIEMOOIWILZIJN INFORMATIE Leave a Comment

Veel van ons kiezen er voor om minder of zelfs helemaal geen dierlijke producten te consumeren. Bewust leven, lijkt ons een goede ontwikkeling, maar hoe combineer je ijdelheid met een veganistische leefstijl? Dat is best lastig kunnen we je vertellen.

Vegan huidverzorgingsproducten zijn er inmiddels legio, maar cosmetische ingrepen zijn per definitie niet vegan. We vroegen jullie in een poll op Instagram of Botox bij een veganistische leefstijl past en slechts een kleine 10% gaf daarop het juiste antwoord. Botox is namelijk niet vegan. Naast dat het een medicijn is en daarom bij de ontwikkeling en aanpassingen daarvan op muizen wordt getest, bevat het ook albumine. Een bestanddeel dat uit eieren of menselijk bloed wordt gewonnen. Nu is het natuurlijk aan een ieder zelf hoe je invulling geeft aan bewust leven, maar bij een strikt veganistische leefstijl past Botox dus niet.
Gelukkig leef je bewust en zie je er waarschijnlijk fantastisch uit met je glanzend gezonde huid. Toch weten wat je alternatieven zijn nu Botox geen optie meer is? Voilà.
Voor alle behandelingen geldt wel dat die zonder verdoving uitgevoerd moeten worden als je het veganistisch wilt houden. Er bestaan verdovende crèmes die wel vegan zijn, maar check dat bij je behandeld arts. De meeste artsen en specialisten gebruiken lidocaïne welke niet vegan is.
Persoonlijk advies? We zijn er voor je. Stel je vraag hier of via WhatsApp. Ons advies is kosteloos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *