MAIKEL VAN DER VALK

Sietske Atsma MOOI PORTRET Leave a Comment

FOTO VAN COOPER SEYKENS

Soms kruisen er mensen je pad waar je meteen van onder de indruk bent. Bijzondere mensen, lieve mensen, inspirerende mensen. Mooie mensen. Hier een mooi portret van Maikel van der Valk. Voormalig model, vader van 6, eigenaar van 2 Rob Peetoom vestigingen en liefhebber van Spandau Ballet.

Wat wilde je vroeger worden? Ik wist eigelijk nooit wat ik precies wilde worden. Een vriend van mij was kapper en ik wist wel dat ik met mensen wilde werken. Daar ben ik het best in en daar voel ik me goed bij. Maar hoe dat ik dat precies in ging vullen wist ik op mijn zestiende nog niet. Ja, eerst wilde ik marinier worden. Blij dat dat niet is gelukt. Ik ben destijds afgekeurd. Kapper is het uiteindelijk geworden. Om aandacht zat ik niet verlegen op de opleiding. Niet persé omdat ik de beste was, maar wel de enige jongen. Ik ben mijn vak pas echt leuk gaan vinden toen ik merkte dat ik mensen kon helpen door ze mooier te maken. En dan heb ik het niet alleen over het uiterlijke. Er zijn veel klanten die niet alleen bij me komen omdat ik goed kan knippen (inmiddels), maar ook voor een goed gesprek. Je bent eigenlijk een soort therapeut ook? Ha ha, ja dat zeggen ze van kappers he? Tegenwoordig sta ik minder zelf op de vloer. Ik houd me voornamelijk bezig met het managen, begeleiden en coachen van mijn medewerkers, je team is zo belangrijk. Maken dat je werknemers met plezier naar hun werk gaan geeft me veel voldoening.

Wanneer voel jij je op je best? Als ik het hele gezin onder 1 dak bij elkaar heb. Van de 6 kinderen wonen er 2 parttime bij mij en, buiten dat ik het volste vertrouwen in hun moeder heb en weet dat ze het daar fijn hebben, ik mis toch veel van hun leven. Het gelukkigst ben ik met al mijn kinderen en mijn verloofde Barbara om me heen.

Wat doe je het liefst in vrije tijd? Ik vind m’n werk heel leuk en s’avonds ben ik ook vaak met werk bezig. Met bijna 50 man medewerkers heb je altijd wel wat, het gaat verder dan alleen haren knippen dan. Het allerliefst heb ik wat tijd voor mezelf. Buiten zitten, vuurtje aan en voor me uit staren en nadenken. Over werk, over de dag, er gebeurt zoveel. Even alleen zijn of even lekker eten met Barbara is dan wat ik graag doe.

Sinds kort doe ik een Mindfullness training van Janneke Krijgsman ‘Mindfulness, Brains & emotioneel Intelligence’. Afgelopen jaar had ik last van mijn benen door een hernia, versleten wervels. Daardoor ben ik veel gaan sporten. Ik doe  aan broga, yoga voor stoere mannen. Mijn rug moet sterker en daarom sport ik nu 3 x in de week onder begeleiding. Atalwin kwam ook op mijn pad maar dat was net even te ver, en daarom lastig te combineren met werk en mijn 6 kids. Het sporten werkt echt, ik heb nu al geen last van mijn been meer.

Wat is je lievelingsliedje? De muziek waar ik graag naar luister is vaak gebonden aan het moment en mijn stemming, dus het wisselt. Ik vond vroeger de clip ‘losing my religion’ en ‘everybody hurts’ van REM altijd erg mooi en Spandau Ballet luisterde ik ook graag naar. Lekker eighties allemaal. Ik ‘mag’ dan ook geen muziek opzetten in de zaak, ha ha.

Wat betekent schoonheid voor jou? Schoonheid heeft voor mij niet zoveel met uiterlijk te maken. Voordat ik mijn schaar in iemands haar zet stel ik eerst vragen, kijken wie je bent, wat je doet. Gewoon even kennismaken en dan pas knippen. Ik wil dat het kapsel past bij de persoonlijkheid. Ooit zei iemand ook: ‘jij bent de kapper van mijn ziel’. De filosofie van Rob Peetoom zelf is dan ook: ‘wat bij je past, maakt je mooi’. Ik denk dat dat de succesformule is van het Rob Peetoom imperium.

Wat vind je lelijk? Poeh. Jeetje. Dat vind ik moeilijke vraag. Mensen die lelijk zijn van binnen. Onaardige en egocentrische mensen. Zeker in deze wereld, er is al zoveel gezeik. Mensen moeten gewoon liever voor elkaar zijn.

Wie vind je knap? Christy Turlington in mijn favoriete jaren ’80! Heel knap. We kunnen we het wel de hele tijd over de binnenkant hebben maar ik weet ook echt wel wat mooi is. Zij is zo klassiek en vind haar nog steeds mooi. Volgens mij is ze heel aardig en Christy heeft nog echte tieten ook. Hou je niet van siliconen borsten? Ja wel, maakt mij niet uit. Als het daar om moet gaan… Merk je het verschil überhaupt nog? Tegenwoordig zie je het niet eens meer, vind ik. Erg onnatuurlijk ogende borsten vind ik minder mooi maar verder geen bezwaar hier. En Helena Christensen, van die clip met Cris Isaak, Wicked Game.

Wat vind je mooi aan jezelf? Ik ben altijd begaan met een ieder, vind ik. Ik geloof wel in ‘wie goed doet, goed ontmoet’. En ook als vader probeer ik het goed te doen. En qua uiterlijk, ik vind mezelf niet lelijk. Als ik voor de spiegel sta, zie ik heus wel wat er staat.

Wat vind je niet mooi aan jezelf? Ik zou wel een hele gespierde kont willen hebben zodat mijn broek niet zou afzakken de hele tijd. Daarom heb ik nu gewoon bretels. Voor de rest ben ik een content mens.

Wat doe je om je schoonheid te behouden? Nou ja, ik probeer dat wel door voeding en sporten daardoor zit ik lekkerder in m’n vel. Vroeger was ik meer een avondmens. Dat is een gewoonte die ik mezelf heb afgeleerd. Ik probeer nu het klokje rond te slapen. Mijn jongste is 6 maanden en slaapt nog slecht dus ik word er geen leuker persoon van als ik laat ga slapen. Ik let dus op mijn voeding, sport meer en pak genoeg rust.

MAIKEL Z’N JONGENS

Vind je ouder worden leuk? Ja! Ik zou echt niet meer jonger willen zijn. Gelukkig ben ik veel om m’n bek gegaan. Ik had dat echt niet willen missen, Nee. Ik heb daar heel veel van geleerd. Het jong vader worden bracht me waar ik nu ben. Kijk, als je op je 26e vader van een tweeling wordt, ga je serieuzer in het leven staan. Ik wil oud worden en nog heel veel leren. Ieder jaar stap ik daarom even uit mijn comfortzone door mezelf bewust uit te dagen. Door af en toe uit je comfortzone te stappen groei je.

Heb je een schoon- of gezondheidstip voor onze lezers? Jezelf gewoon goed verzorgen. Cliché, maar clichés zijn er niet voor niks. Daarnaast, luister naar jezelf en naar anderen. Probeer daar uit te halen wat voor jou waardevol is.

Heb je wel eens iets aan jezelf laten verfraaien? Ooit heb ik wel eens een prikje Botox gehad, uit nieuwsgierigheid. Ik kwam bij de arts in kwestie voor mijn hernia. Hij zet Botox voornamelijk in voor medische indicaties en stelde voor mijn voorhoofd te behandelen. Groot voordeel daarvan was dat het me rust gaf. Als ik vermoeid ben heb ik de neiging te fronsen en dat verergert het vermoeide gevoel. Mocht ik in de toekomst kaal worden zou ik zeker een haartransplantatie overwegen. Waarom niet? De techniek is tegenwoordig zo verbeterd. Hield je vroeger nog grote littekens over aan de behandeling, zie je er nu helemaal niks meer van.

Laat je dingen voor je gezond- en schoonheid? Ik neem wel verantwoordelijkheid voor mijn leven. Mede doordat ik het goede voorbeeld wil geven aan mijn kinderen. Je zult mij niet snel een heel varken naar binnen zien werken, of roken.

Van wie zou jij een mooi portret willen lezen op wiemooiwilzijn? Van Karin Kuipers, freelance journaliste. Zij heeft mij laatst geïnterviewd voor een artikel in de l’Homo over mannen met vrouwenberoepen.

Vul aan; wie mooi wil zijn… moet veel op zijn bek gaan. Het gaat er vooral om dat er zoveel mensen zijn die niet bewust van dat ‘op je bek gaan’ leren is. Levenservaringen vormen je en afhankelijk van wat je er mee doet, kan dat je een heel mooi mens maken.

 

Maikel is mede eigenaar van Rob Peetoom in Rotterdam en Den Haag en opent februari 2018 een nieuwe vestiging aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag. Houd onze winacties in de gaten want wij mogen binnenkort een metamorfose weggeven ter waarde van €350,-! Abonneer je op ons You Tube kanaal om direct een update te krijgen als de winactie online staat.

Maikel is nauw betrokken bij stichting Another Way. Het Power traject is bedoeld voor vrouwen die door een scheiding, werkloosheid, rouw of emigratie in een economische achterstand zijn gekomen. Vrouwen die wel wat in hun mars hebben, maar door de omstandigheden vast zijn gelopen. En niet de financiële middelen hebben om hulp te zoeken. Powervrouwen in een dip. Maikel helpt de vrouwen na hun innerlijke metamorfose met een uiterlijke metamorfose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *