NAALDEN IN MIJN GEZICHT

Sietske heeft het goed gezien. Ze stuurt me voor mijn eerste beauty behandeling naar Charley Huf voor een gezichtsbehandeling op basis van cosmetische acupunctuur. Ver verwijderd van het griezeliger snij-en spuitwerk maar volgens Sietske minstens zo effectief. Nou ja, en wellicht ook gewoon griezelig – want acupunctuur. Naalden!

Zo ver is het gelukkig nog niet want ik mag eerst op gesprek. Charley gaat echter voortvarend te werk en na de intake (ik ben een Tijger, gelukkig in mijn werk en verlang naar een gezond, glanzend kopje) mag ik plaatsnemen in de verwarmde behandelstoel.

Mijn huid wordt eerst gereinigd en daarna door de vaardige handen van Charley stevig aangepakt voor een bindweefselmassage. “De grootste pieperds zijn vrouwen die gelijk bij binnenkomst claimen niet kleinzerig te zijn.” Ik houd wijselijk mijn mond. Ze buigt zich wat dieper voorover en beoordeelt de conditie van mijn huid: “Negenentwintig jaar, gebaseerd op wat ik zie. Een paar lijntjes rondom je ogen, een lichte plooiing die van je neus naar beneden loopt, en je fronsrimpels. Netjes hoor. Je hebt een mooie, stevige jonge huid. Perfect voor mijn behandelingen.”

Een blauwe plek. Reuze glamorous, een beetje zoals dat tien jaar geleden voelde als je met rondjes op je rug vanwege cupping liep.

Charley stopt even om mij het resultaat te laten zien. Ontspannen, blozend en gelukkig kijk ik mezelf aan in de handspiegel. Als mijn huid kon spinnen dan hoorde je dat nu. Ondanks de stevige massage vind ik het enorm aangenaam allemaal, en ik doezel weg door de warmte en het gefrunnik aan mijn gezicht. Tot ik geritsel van plastic hoor en iets over naaldjes die erbij worden gehaald. Dat zat er natuurlijk aan te komen bij een behandeling gebaseerd op acupunctuur. Een paar gaan er handmatig in en de anderen via een buisje. “Ah joh, ze zijn maar 0,05 mm.’Natuurlijk valt het enorm mee maar ik ben gewoon een aansteller. Gelukkig weet ik mezelf goed af te leiden door het maken van lollige Boomerangs (Kijk dan! Naalden in mijn gezicht!) en voor ik het weet ben ik weer van ze verlost. Dat viel mee.

Om ook maar álle associaties met lichamelijk ongemak onmiddellijk te doen verdwijnen volgt de kers op de taart: een herstellend masker van EmerginC. Alsof ik word gebalsemd, wat een goddelijke ervaring is dit. Mijn skincare routine bestaat tot nu toe uit af en toe een likje Bepanthen crème maar ik neem me ter plekke voor die EmerginC produkten nader te bestuderen. (En ja, daar begint het gesodemieter al hè. Je maakt een verlanglijst met behandelingen en voor je het weet smeer en masseer je de hele dag door. Help!) Op de linkerhelft van mijn gezicht, tussen mijn neus en mijn mond, verschijnt een blauwe plek. Precies zoals Charley al had voorspeld. Dat ervaar ik als reuze glamorous, een beetje zoals dat tien jaar geleden voelde als je met rondjes op je rug vanwege cupping liep. Lid van een incrowd. So far, so good!

Los daarvan, mijn huid ziet er gewoon belachelijk goed uit. Niet alleen op de dag van de behandeling, ook de dag daarna. En de rest van de week. Reacties variëren van: “Nou ja, wat zie jij er  goed uit!” tot mijn lief die verbaasd opmerkt dat ik geen make up draag: “Maar echt, helemaal niks?

Wauw. Self care, wat een concept. Wanneer mag ik weer? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *