OVER CRYOLIPOLYSE

WIEMOOIWILZIJN INFORMATIE 1 Comment

Als je de laatste trends voor een gezonde levenstijl een beetje volgt heb je inmiddels zeker al een keer staan koukleumen in een cryocabine, ben je net als Wim Hof in een ijsbad gaan liggen en wissel je warm met koud water als je onder de douche staat. Dat kou goed is voor een betere doorbloeding blijkt. Dat je kou ook in kunt inzetten voor cosmetische doeleinden is de laatste trend.

HOE WERKT HET?

Tijdens een cryolipolyse behandeling wordt het onderliggende vetweefsel gekoeld tot -11 graden (!). Door de vetcellen bloot te stellen aan deze lage temperatuur breken ze af en worden door het lichaam zelf afgevoerd. Cryolipolyse is een methode om zowel bij mannen als vrouwen lokaal lichaamsvet te verwijderen door middel van vet bevriezing. De behandeling is uitermate geschikt voor de probleemzones waar vet zich ‘ophoopt’, denk daarbij aan de lovehandles, buik, bovenarmen, benen, rug en dijen. De bevroren en kapotte vetcellen worden vervolgens op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken en afgevoerd. Cryolipolyse is een milde non-invasief alternatief voor liposuctie.

RESULTAAT

Cryolipolyse is geen methode om af te vallen, maar om het lichaam te ‘shapen’ en om plaatselijke vetophopingen te verminderen. Er is maar één behandeling nodig om maar liefst 20% aan vetweefsel te reduceren. Na ongeveer vier weken begint het resultaat van de behandeling zichtbaar te worden en na twee maanden is het optimale behandelresultaat bereikt. Daarnaast is het zeker aan te raden om een gezond dieet aan te houden en voldoende te blijven bewegen om het resultaat te behouden. Je kunt meerdere lichaamszones laten behandelen in korte tijd, maar het advies is om niet dezelfde lichaamszone te snel opnieuw te laten behandelen, omdat het lichaam tijd nodig heeft om de vetcellen af te voeren. Het advies is om na 6 weken een eventuele tweede behandeling te ondergaan, om de resultaten verder te verbeteren. Direct na een behandeling is het resultaat voelbaar door de verhoogde doorbloeding in het behandelde gebied. Het meest indrukwekkende resultaat is zichtbaar na een periode van 2 tot 4 maanden. Het uiteindelijke resultaat is pas bereikt na 6 maanden.

Onze columniste Maria Kooistra onderging een behandeling. Lees haar ervaring hier.

NA DE BEHANDELING

De huid van de behandelde gebied is direct na de behandeling rood en voelt heel erg koud aan. In sommige gevallen kunnen ook wat gesprongen bloedvaatjes zichtbaar zijn. Bij de meeste mensen trekken de huidreacties binnen een paar uur weg. Als je pech hebt kun een blauwe plek overhouden aan de behandeling. Omdat er geen downtime is kun je direct na de behandeling je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Belangrijk is wel om de dag van de behandeling voldoende water te drinken en binnen 48 uur minimaal een halfuur te sporten of wandelen. Dit stimuleert de natuurlijke afbraak van de vetcellen.

IS HET VEILIG?

Onderzoek heeft uitgewezen dat vetcellen veel gevoeliger zijn voor kou dan het omliggend weefsel. Door dit selectieve effect op de vetcel worden enkel de vetcellen afgebroken en blijft de rest van de huid, spieren en zenuwen intact.

KOMT HET VET TERUG?

De vetcellen die behandeld zijn worden afgebroken en afgevoerd door het lichaam. Deze cellen verdwijnen en komen niet meer terug. Ieder lichaam bevat een bepaald aantal vetcellen, die na het doorstaan van de puberteit niet meer worden aangemaakt. Het aantal vetcellen neemt nooit toe in hoeveelheid, enkel nemen deze vetcellen toe in grootte. Als je aankomt groeit de vetcel van omvang, als men afvalt neemt het volume van de vetcel af.

Wil je weten waar je terecht kunt voor het bevriezen van vet? Wij weten waar je een goede behandeling kunt krijgen en plannen desgewenst een consult voor je in. Neem contact met ons op.

VRAAG ADVIES

Reageer 1

  1. Pingback: DEBBIE KESKIN - wiemooiwilzijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *