OVER PERMANENT ONTHAREN

WIEMOOIWILZIJN INFORMATIE Leave a Comment

Het menselijk lichaam is zo ontworpen dat er haren groeien in de huid. Dat had ooit een duidelijke functie, het haar beschermde tegen kou, warmte, regen en uitdroging. Inmiddels zijn er maar weinig haren waar we echt profijt van hebben. Ja, wimperharen zijn handig omdat, ze je ogen beschermen en een beetje neushaar is fijn als filter voor stofjes maar verder heeft lichaamsbeharing weinig functie meer.

Er zijn vele manieren om je te ontdoen van lichaamsbeharing, tijdelijk en permanent. Je kunt scheren, harsen, epileren, IPL-en en laseren. Dat laatste is de meest effectieve manier om permanent van je haren af te komen. Met laserbehandelingen kun je in een relatief korte periode zorgen dat er op bepaalde lichaamsdelen geen haren meer groeien. Wat weer betekent dat je niet hoeft te scheren, harsen en epileren. Hoe fijn is dat?

OVER LASER Het woord laser staat voor de afkorting van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, in het Nederlands vertaald is dat lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling. Laser is een lichtbron in een smalle gebundelde lichtstraal. Je kunt veel met laser; je kunt er mee gamen, je kunt er festivalpubliek mee entertainen, je kunt er je zicht mee verbeteren en een CD’tje mee afspelen. Allemaal toepassingen waarbij laser wordt gebruikt.

OVER PERMANENT ONTHAREN Bij het permanent ontharen wordt ook laser ingezet. De laser reageert op het pigment in het haarzakje dat het laserlicht absorbeert. De laser beschadigt het haarzakje waardoor deze afsterft en niet meer aangroeit. De beschadiging aan het haarzakje komt doordat het laserlicht warmte afgeeft. Kort door de bocht verbrand je met laser dus het haarzakje. Deed dat voorheen nog gewoon hartstikke pijn, tegenwoordig zijn de lasertechnieken zo verfijnd dat een laserbehandeling voor permanent ontharen pijnloos is. Het kopstuk van de laser wordt in een continue beweging over de huid gehaald waardoor je de behandeling kunt vergelijken met een ‘hot stone massage’.

HOEVEEL BEHANDELINGEN? Het aantal behandelingen dat nodig zijn is afhankelijk van je huidtype en dikte en kleur van het haar. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig. Uit ervaring weten we dat er ook na 8 sessies soms nog wel eens een verdwaald haartje opduikt ergens. Wij adviseren je dan ook om 1x per jaar een ‘onderhoudsbehandeling’ te ondergaan. Het permanent ontharen met de Soprano Ice laser van Bloomedical kan op alle huidtypen, licht en donker.

Ook Renee Vervoorn heeft haar benen laten ontharen met de Soprano Ice!

Project ‘summer proof legs’ will be ready? #derma2care #amsterdam #wiemooiwilzijn #summerlegs

A post shared by Renée Vervoorn (@reneevervoorn) on

HAARCYLCLUS In ieder haarzakje zitten meerdere potentiële haartjes. Na het ‘verbranden’ van een haartje tijdens een laserbehandeling duurt het zo’n 6 weken voordat het nieuwe haartje zich heeft ontwikkeld. Het beste is daarom de behandeling om de 8 weken te herhalen. No worries, je hoeft in die 8 weken tussen behandelingen je haar niet te laten staan. Je mag het gewoon scheren 🙂

IN DE ZOMER Vroeger… Moest je in de zomermaanden het permanent ontharen met laser staken. De laser zorgde namelijk voor dusdanige verhitting van de huid dat de huid minstens 2 weken voor en 2 weken na de behandeling niet aan zonlicht blootgesteld mocht worden. Je zou dan pigmentverstoringen van de huid kunnen krijgen. Zo 2014. Met de nieuwe lasertechniek kun je gewoon lekker op het strand liggen voor- en na je behandeling.


Sietske is net begonnen met permanent ontharen van haar benen (en tenen)! Volg ons de komende tijd op social voor updates over de behandeling met de Soprano Ice!

We plannen je graag in voor een vrijblijvend en gratis consult bij een goede huidtherapeut. Neem contact met ons op via de vraag advies pagina.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *