Hangborsten na verwijderen implantaten?

WIEMOOIWILZIJN INFORMATIE 2 Comments

Sandra heeft al 15 jaar borstimplantaten en wil die er het liefst uit laten halen. Nu is ze bang dat als ze geen nieuwe implantaten plaatst, ze lege ‘hangborsten’ overhoudt. Wat zijn haar opties om toch mooie borsten te krijgen, zonder het plaatsen van nieuwe implantaten?

Plastisch chirurg Wouter van der Pot geeft antwoord:

“Uiteraard zal het volume van de borsten afnemen als je protheses verwijderd. In welke mate er dan slapte overblijft hangt af van de maat van de implantaten, de kwaliteit van de huid, de grootte van de borsten etc. Veel vrouwen zijn erg bang voor slapte na het verwijderen van implantaten, maar over het algemeen valt het best wel mee.

Als er toch veel slapte over blijft dan is de meeste voor de hand liggende optie een borstlift. Herbij verplaats je de tepel naar een hogere positie op de borst, en haal je het overschot aan huid weg. Het grootste nadeel hiervan zijn de littekens. Deze zal sowieso rond de tepel zitten, en vaak is het ook nodig om een litteken vanaf de rand van het tepelhof recht naar beneden door te trekken, en soms ook horizontaal in de borstplooi. Doorgaans geneest dit heel mooi, soms ben je net een pechvogel die een wat breder litteken aanmaakt.

Een veelbelovend alternatief zou het vullen met eigen vet kunnen zijn: lipofilling. Hierbij haal je middels liposuctie wat vet weg ergens (meestal rond de navel), en injecteer je dit in de borsten. Echter, je het is op dit moment nog niet mogelijk om grote hoeveelheden vet in te spuiten. Vet is namelijk levend weefsel, en zal ook moeten overleven in de borst. Hiertoe moet het vetweefsel op tijd bloedvoorziening krijgen. Hoe meer je inspuit, hoe groter de kans dat een deel niet ingroeit. Kortom; een borstlift is de beste manier om slapte op te lossen. Met vet kun je ongeveer een cupmaat aan volume winnen. En vaak valt het ook zonder enige vorm van ingrijpen wel mee. En als het dan toch tegenvalt, kun je altijd achteraf alsnog je opties bespreken en afwegen met een plastisch chirurg.”

Heb jij ook een vraag? Stel je vraag en wij leggen ‘m voor aan een arts.

Reageer 2

  1. Hoeveel is de kostprijs om borstimplantaten te laten verwijderen? En indien nodig een lift te laten doen?

    1. Dat hangt echt van de aanbieder af. Het verwijderen van implantaten kost gemiddeld zo’n E3500,- met verwijderen van kapsel, de combinatie met een lift en eventueel lipofilling kan al snel oplopen. Mocht je een persoonlijk advies willen en een daarbij passende prijsopgave adviseren we je een afspraak te maken bij een plastisch chirurg. Mocht je advies willen over goede plastisch chirurgen, kun je ons altijd een bericht sturen via het contactformulier op de ‘stel je vraag’ pagina of [email protected].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HI KNAPPERD!

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE!