De bijkomende voordelen van een buikwandcorrectie

WIEMOOIWILZIJN NIEUWS Leave a Comment

Er zijn nu nog twee grote medische voordelen bewezen van een buikwandcorrectie.

Het is de heilige graal van alle ingrepen om voorgoed van dat losse vel op de buik af te komen. En ja, wat vaak de “levensveranderende ingreep” wordt genoemd kan een lage bolle buik doen verdwijnen en zorgen voor de platste buik die je ooit hebt gehad. Nu brengt nieuw onderzoek dat in een van de laatste nummers van Plastic and Reconstructive Surgery gepubliceerd is, nog iets anders aan het licht. Zoals ooit al vermoed werd, maar nu bewezen is: een abdominoplastie kan rugpijn en urineverlies na een bevalling verhelpen.

Al jaren wisten en bejubelden plastisch chirurgen de cosmetische voordelen van de ingreep, waarbij de interne spieren hersteld wordt door deze weer samen te binden, los vel weggesneden en strakgetrokken wordt en de navel naar beneden wordt getrokken. Maar nu weten we dat de operatie nog een bewezen functie heeft waardoor de ingreep aantrekkelijker dan ooit is geworden voor een bredere groep vrouwen.

Het onderzoek strekte zich uit over 214 vrouwen die een buikwandcorrectie ondergingen met spierherstel (het is gebruikelijk om gespleten of uit elkaar gegane spieren te corrigeren maar het hoeft niet altijd) in negen verschillende klinieken in Australië. Voor de operatie werd iedere patiënt gevraagd om de frequentie en sterkte van zowel rugpijn als urineverlies aan te geven; meer dan de helft van de vrouwen gaven aan dat zij matige tot ernstige rugpijn hadden en iets minder dan de helft van de vrouwen zeiden dat urineverlies een groot probleem was. In de followup na de operatie die uitgevoerd werd zowel na zes weken als na zes maanden, gaf slechts 9 procent van de patiënten last van rugpijn aan en minder dan 2 procent zei dat urineverlies nog een probleem was.

Het is een van de populairdere plastische ingrepen, die volgens de American Society of Plastic Surgeons (ASPS) 129.000 keer per jaar uitgevoerd wordt, en vaak samen met een borstvergroting en/of borstlift als onderdeel van de steeds populairdere “Mommy Makeover”.

Mocht je al een tijdje over de operatie nagedacht hebben, dan kan dit nog een extra overweging zijn om het te laten uitvoeren. Meer informatie over een buikwandcorrectie? Neem contact met ons op!

VRAAG ADVIES

 

 

 

bron: NewBeauty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *