OVER EEN VOORHOOFDSLIFT

Een chirurgische voorhoofdslift is een operatie die wordt uitgevoerd om de wenkbrauwen te liften, eventuele voorhoofdsrimpels te verhelpen en of om de haargrens aan te passen. De meest voorkomende reden om een voorhoofdslift uit te voeren is overigens om verzakking van de wenkbrauwen te corrigeren.

Hoe werkt het? Allereerst vindt er natuurlijk een consult plaats bij de plastisch chirurg. Deze zal tijdens het consult alles vertellen over de operatie, eventuele complicaties, de genezing en het te verwachten resultaat. De plastisch chirurg zal vervolgens kijken of je in goede gezondheid bent en een eventuele operatiedatum met je afspreken. Er zijn 3 verschillende methoden, de arts zal kijken welke behandelmethode voor jou het gewenste resultaat zal geven.

Lokale wenkbrauwlift – De eenvoudigste manier om een wenkbrauw te liften is door net boven de wenkbrauw een stukje huid weg te halen. Dat wordt gedaan onder lokale verdoving en resulteert uiteindelijk in een klein litteken net boven de wenkbrauw. Deze behandelmethode is dus alleen geschikt voor mensen met een flinke wenkbrauw om het litteken mee te kunnen verbergen.

Open voorhoofdslift – Bij een open voorhoofdslift wordt er over de breedte van het voorhoofd een snee gemaakt, net boven of net onder de haargrens. Waar de snee wordt gezet hangt af van de hoogte van het voorhoofd. Mocht je een laag voorhoofd hebben dan kun je met deze behandeling ook de haargrens verhogen. Er wordt een stukje huid weg gehaald net voor of net achter de haargrens. Ondanks dat dit litteken na een jaar niet heel goed zichtbaar meer is, is deze methode niet geschikt voor een kalende man. Het mooist is het als je wat haar hebt om het litteken mee te bedekken. In de eerste maanden na de voorhoofdslift kan het litteken namelijk goed rood zijn.

Endoscopische voorhoofdslift – Deze behandeling wordt altijd onder algehele narcose uitgevoerd. Bij een endoscopische voorhoofdslift wordt de ‘kijk-operatie’ techniek gebruikt. Er worden 5 kleine sneetjes gezet net achter de haargrens. Via die sneetjes kan er een kleine camera en wat instrumenten ingebracht worden om het voorhoofd los te maken voor het liften van de huid. Als de huid eenmaal is losgemaakt van de onderlaag wordt het weefsel naar boven (en achter) getrokken en daar gefixeerd met kleine, zelf oplosbare bot ankertjes. Het voordeel van een endoscopische voorhoofdslift is dat de littekens zo goed als niet zichtbaar zijn en dat de haargrens onaangetast blijft.

In de meeste gevallen is het het mooist om tegelijkertijd een bovenooglidcorrectie uit te voeren. Lees meer over een ooglidcorrectie.

Wat gebeurt er? Het te behandelen gebied wordt afgetekend. Daarna wordt er verdoofd, dit is het minst prettige van de behandeling. De verdovingsprikken zijn best pijnlijk. Door de verdoving voel je tijdens de behandeling geen pijn. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook handig voor de plastisch chirurg bij het wegsnijden van de huid. De overtollige huid wordt weggesneden en tijdens de behandeling worden bloedvaatjes dichtgebrand. Dat klinkt heftig, en zo ruikt het ook, maar ook hiervan hebben zowel jij als de arts profijt. Door het dichtbranden van de bloedvaatjes is opereren makkelijker en is de kans op (na)bloeding en blauwe plekken minder. Mocht de open voorhoofdslift of endoscopische voorhoofdslift worden uitgevoerd onder algehele narcose dan is het infuus dat wordt aangebracht voor je de OK op gaat het meest vervelende, daarna merk je van de behandeling niks meer.

Hoe lang duurt het? Dat verschilt per behandelmethode, maar reken op een uur voor een open voorhoofdslift en als daar een bovenooglidcorrectie bij komt op anderhalf á 2 uur.

WIEMOOIWILZIJN GEEFT 10 TIPS VOOR MOOIE OGEN

Wie voert de behandeling uit? Voor een voorhoofdslift ga je naar de plastisch chirurg.

Hoe is het herstel? Best pittig. Bij een open voorhoofdslift wordt je hoofd gewikkeld in verband dus je bent de eerste dagen na de operatie niet echt toonbaar. Je kunt flinke zwelling krijgen bij de ogen en er kunnen blauwe plekken ontstaan. Ook kun je je haar een tijdje niet wassen. De meeste mensen blijven dus of binnen of gaan met grote zonnebril en sjaal over het hoofd om naar buiten.

Is het een eenmalige behandeling? Ja, in principe wel. Al wordt het verouderingsproces niet stop gezet. Het zou in theorie kunnen dat je na een tiental jaren weer wat verzakking hebt.

Voor iedereen? Ja.

Wat kost dat? Voor een open voorhoofdslift onder lokale verdoving betaal je €2350,- en onder algehele narcose betaal je €4630,-. Een endoscopische voorhoofdslift kost €4630,-.

 

Heb je een vraag over een voorhoofdslift? We adviseren je graag kosteloos en plannen desgewenst een consult voor je in. Stel hier je vraag.

Verwant bericht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *