Wat laten we verfraaien in 2018?

Sietske Atsma INFORMATIE 3 Comments

De trends van 2018. Ook op het gebied van cosmetische verfraaiingen kunnen we spreken van trends. Er zijn een aantal behandelingen die ieder jaar het meest uitgevoerd worden, als die met Botox en de bovenooglidcorrectie, maar we zien ook daadwerkelijk een verschil in behandelingen het laatste jaar. We voorspellen de 10 favoriete behandelingen voor 2018.

 

1 De combinatiebehandeling

Liepen we eerst bij een kliniek binnen voor één specifieke behandeling, nu leggen we steeds vaker de vraag neer hoe en waarmee we het beste en mooiste resultaat kunnen behalen. De klinieken bieden tegenwoordig een breed scala van behandelingen aan en dat maakt dat je niet meer bent gebonden aan dat ene laserapparaat dat in de kliniek staat. Artsen kijken goed naar de staat van je huid, je hulpvraag en de mogelijke behandelmogelijkheden. Het combineren van behandelingen als bijvoorbeeld de Tixel voor huidverbetering en de Ultherapy voor huidverstrakking geeft een mooier resultaat dan een enkele behandelwijze op zich. De vraag die we de afgelopen tijd stelde aan onze arts is niet meer ‘Heb je deze of die behandeling voor mij?’, maar “Dit heb ik nodig, wat kun je voor me betekenen?’.

 

2 Met zachte hand 

Minimaal invasieve behandelingen zijn de nieuwe operaties! Wij verwachten dat ook het komende jaar de vraag naar minimaal- of zelfs non-invasieve behandelingen zal toenemen. Het voordeel van minimaal invasieve behandelingen is dat er geen mes of naald aan te pas hoeft te komen. Het herstelproces is vaak korter en daarmee de aanslag op je lichaam kleiner. In sommige gevallen laat het uiteindelijke resultaat iets langer op zich wachten, maar dat er tegenwoordig ook goede resultaten worden geboekt buiten de operatiekamer is een feit. Zo heeft Sietske de LPG endermologie ontdekt. Benieuwd wat dat is? Lees hier het artikel dat zij over deze behandeling heeft geschreven.

 

3 Voorkomen is beter dan genezen

De innovatieve behandelwijzen die tegenwoordig worden aangeboden kunnen de face en borstlift op latere leeftijd overbodig maken. Behandelen voor het verval intreedt is het devies! We kunnen tegenwoordig het lichaam shapen met het bevriezen van vet, de huid verstrakken met laser en er zijn legio behandelingen om het verouderingsproces van de huid te vertragen, met Profhilo bijvoorbeeld. Profhilo is een huidverbeterende behandeling waarbij niet chemisch bewerkt hyaluronzuur wordt gebruikt die, middels een speciale injectietechniek, wel de voordelen van een filler heeft, maar niet overmatig volume geeft.

 

4 Micro-Botox voor iedereen

Waar veel mensen nog bang zijn voor een overmatig behandeld gezicht na een Botox behandeling, heeft een grote groep inmiddels de Micro-Botox ontdekt. Door oppervlakkig kleine hoeveelheden van de stof botuline toxine te injecteren wordt de huidstructuur verbetert, poriën kleiner en de talgproductie vermindert, zonder spierspanning in het gezicht te verliezen. Dus wel lekker fronsen en stiekem toch mooier door Botox.

 

5 Laseren voor een beter seksleven

In het buitenland wordt er al jaren veel aandacht besteed aan vaginale verjonging. Dat wij daarin een beetje achterlopen is jammer. Niet omdat je per se de vagina van een 16-jarige moet hebben, maar wel om de klachten die verholpen kunnen worden door vaginal rejuvination. Wij hebben onderzocht wat de meest effectieve manier is om klachten als verwijding, verzakking, incontinentie na een zwangerschap en droogheid na de overgang te behandelen en daar is een goede, vrijwel pijnloze methode voor. Met een relatief simpele laserbehandeling kunnen zowel klachten worden verholpen, het seksueel genot worden verhoogd en het gebruik van Tena Ladies worden voorkomen. In het aankomende jaar gaan we meer aandacht aan dit onderwerp besteden. Want laten we eerlijk wezen, kinderen zijn leuk, maar in je broek plassen niet.

 

6 Lichaamseigen stoffen

We eten gezond, we sporten tegenwoordig veel en denken wel 2x na voordat we aan een antibiotica kuur beginnen. Logisch dat we ook de voorkeur geven aan huidverzorgingsproducten met zo min mogelijk onnatuurlijke stoffen die ons lichaam belasten. Het gebruik van lichaamseigenstoffen bij cosmetische verfraaiingen ligt mooi in het verlengde daarvan. Waarom zou je het vet van je liposcutie weggooien als je er ook mooie(re) billen mee kunt maken? Of het volumeverlies in je gezicht mee kunt corrigeren. Steeds vaker kiezen we voor de meest natuurlijke oplossing. Wel eens van PRP gehoord? Door het scheiden van de bloedplaatjes blijft er Platelet Rich Plasma over waarmee we haargroei kunnen stimuleren en de huid kunnen verbeteren.

 

7 Buikspieren zonder te trainen

Wat nu als je wel mee wilt doen aan de gezondheidstrend, maar simpelweg geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan en al je eten bij te houden in een dieet-app? Dan laat je die buikspieren toch gewoon door de dokter maken? Met liposuctie kunnen de contouren van de buikspieren worden geaccentueerd en hardnekkig buikvet worden verwijderd. Nu is Sietske niet per se vies van wat lichamelijke inspanning, maar ergens toch liever lui dan moe. Zij heeft cosmetisch arts Jani van Loghem gevraagd een klein beetje meer definitie aan te brengen bij de buikspieren doormiddel van lipolaser. Deze techniek is uitermate geschikt om subtiel vet te verwijderen en wordt de huid onderhuids verstrakt. Meer weten over deze behandeling? Neem hier contact met ons op.

 

8 Permanente make-up

De laatste jaren is het aanbrengen van permanente make-up zo verfijnd dat het bijna echt lijkt. Het NRC publiceerde er onlangs een artikel over waarin Sietske vertelt over de trend op het gebied van permanente make-up. Het volledige artikel lees je hier.

 

9 Hormoon therapie als anti-aging medicijn

Naarmate we ouder worden raken onze hormonen uit balans. Vooral na de overgang is bij vrouwen duidelijk merkbaar dat de afnemende productie van hormonen invloed heeft op het verouderingsproces. Wat nu als je doormiddel van supplementen en voeding de hormoonproductie kunt beïnvloeden? Hormoon therapie kan worden ingezet als anti-aging medicijn om veroudering en aan veroudering gerelateerde ziekten te voorkomen. Best interessant he?

 

10 Het verleggen van de focus

De laatste trend die wij voorspellen is meer een persoonlijke nieuwjaarswens. Wij hopen dat er het komende jaar veel mooie behandelingen worden uitgevoerd, waar mooie mensen nog mooier van worden. Maar nog meer hopen wij dat we met z’n allen de focus leggen op een mooie wereld waarin we aandacht hebben voor alle schoonheid. Van buiten en van binnen. Mooi toch?

Reageer 3

  1. Pingback: EEN LIEF NIEUWJAAR - wiemooiwilzijn

    1. Post
      Author

      Hi Wouter, nou dat zal ik je vertellen. Claire is idolaat van de producten van emerginC en ik, doe maar wat eigenlijk. We krijgen vaak fijne producten om te testen dus ik smeer van alles. Momenteel zit ik aan de Universkin, een op maat gemaakte huidverzorgingslijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *