COLUMN #13 WEG MET DIE ARMVETJES

Aletta BLOG Leave a Comment

Ik hoor jullie denken ‘hoe bedoel je, welke armvetjes?’. Oké, ik geef toe. Echt een zaak van leven op dood was het niet, maar laat me jullie even meenemen naar eind 2018 om een beeld te schetsen bij mijn dikke armen-trauma.

Samen met mijn lieve schoonzussen, schoonmoeder, nichtje en eigen moeder ben ik op jacht naar dé perfecte bruidsjurk bij bruidswinkel New Styling in Hilversum. Ik heb 5 jurken uitgekozen en mijn familie zit vol spanning klaar om elke jurk te aanschouwen en van eventuele feedback te voorzien. Zelf had ik al in mijn hoofd dat ik waarschijnlijk een jurk wilde met een driekwart mouw aangezien ik mijn bovenarmen iets te fors vind. Toen ik jong was heb ik namelijk jarenlang aan wedstrijdzwemmen gedaan en hierdoor altijd erg aanleg gehouden voor spieropbouw in mijn armen en schouders, tot mijn grote frustratie.  Zo heeft iedereen wel iets hè.

Thanks mam!

Na de eerste 3 jurken te hebben gepast, ga ik voor de jurk met een mooi kanten mouwtje. Bij de voorgaande jurken had mijn moeder weinig input gegeven, maar bij deze jurk is het raak: “Ja, deze is mooi!”, roept ze uitbundig. “Weet je waarom? Deze heeft een mouwtje en dan zie je die brede armen niet zo.” Aldus mijn lieve moeder. Top, dankjewel mam voor deze genuanceerde, zorgvuldig gekozen en ongetwijfeld goedbedoelde woorden. Nu weet ik wel meteen waar het trauma vandaan komt. Maar goed, oplossingsgericht als ik ben ingesteld, ga ik diezelfde avond meteen op zoek naar manieren om die armen te laten slinken! Als zelfs m’n moeder, die over het algemeen vrij weinig geeft om uiterlijk vertoon, hier al iets over opmerkt dan moet er écht iets aan gebeuren! Lieve Sietske had voor mij de oplossing; een behandeling genaamd ‘Cryolipolyse’ bij de Salon in Zandvoort waarbij je korte metten maakt met overtollig vetweefsel door middel van bevriezen.

Hoe werkt het?
Bij cryolipolyse wordt het onderliggende vetweefsel in het te behandelen gebied gericht gekoeld, waarbij het oppervlakkige huidweefsel niet wordt aangetast. Wanneer de vetcellen worden blootgesteld aan deze extreme kou wordt een natuurlijk afbraakproces in gang gezet en dit zal de vetlaag dunner maken. De behandeling wordt voornamelijk ingezet voor de buik, love handles, billen, bovenbenen en armen.

Te mooi om waar te zijn.

Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar ik was maar al te blij om dit uit te proberen! Bij de gezellige Salon in Zandvoort werd ik hartelijk ontvangen door de eigenaresse Laura. Wat hebben we gelachen om het feit dat mijn armpies eigenlijk bijna te dun waren voor het plaatsen van de applicator. De applicator wordt op het te behandelen gebied geplaatst en trekt vervolgens vacuüm waarna het koelen van start gaat. Tijdens de behandeling kun je lekker een boekje lezen of wat werken op je telefoon. Gezien het bij mij echter de armen betrof, hield dit in dat ik 45 minuten even niks kon doen, maar Laura kwam al aangesneld met extra kussens en zorgt ervoor dat je heerlijk comfortabel ligt, voor mij een perfect moment om even te mediteren.

Na de behandeling

Direct na de eerste behandeling merkte ik al resultaat, niet meteen in de omvang, maar wel qua gevoel van het weefsel. De huid van mijn bovenarmen voelde veel soepeler aan, minder stug en verkleefd en daarnaast ook minder gevoelig wanneer ik erin kneep. Een duidelijk teken dat er veranderingen plaatsvinden in het onderliggende bind -en vetweefsel! Ik heb in totaal 3 behandelingen gehad en ondanks dat het eerst leek alsof er relatief weinig resultaat te behalen viel, hebben we een duidelijke verbetering bereikt en ben ik superblij met het resultaat! Zie hieronder de foto’s en meetresultaten.

De gemeten omtrek voor de cryolipolyse was op 29 nov 2018 linker bovenarm 27,5 cm en rechter bovenarm 26,5 cm. Na de 3e behandeling op 19 sept 2019 was de linker bovenarm 25 cm en rechter bovenarm 24,5 cm.

Ongeveer 2 tot 4 maanden na de behandeling is het meeste resultaat zichtbaar. Doorgaans is men na 3 behandelingen tevreden met het behaalde resultaat en tussen elke behandeling zit een periode van 8-12 weken. Afhankelijk van onder andere de levensstijl wordt gemiddeld 1 onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd.

Stoor jij je ook al enige tijd aan een bepaald gebied waar het vetlaagje maar niet lijkt te verdwijnen, ondanks intensief sporten of afvallen? Wellicht is dit ook voor jou de oplossing!

Vragen over de mogelijkheden en prijzen? Kijk op de website https://www.desalonzandvoort.nl/behandelingen/cryolipolyse/ of neem contact op met Laura van de Salon en ze zal je met liefde informeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *