Zo kwam Simone van haar prikfobie af

Simone Scheijen BLOG Leave a Comment

Als je me tien jaar geleden verteld had dat er een dag zou aanbreken dat ik  iemand vrijwillig in mijn huid zou laten prikken, had ik je vierkant uitgelachen.

Ik heb een prikfobie. Een serieuze prikfobie. Dat is alles behalve prettig als je in je leven te maken krijgt met intoleranties, allergieën en tandarts bezoekjes. Een simpel bezoek aan de prikpolis eindigde standaard languit en lijkbleek horizontaal.

Waar menig angsthaas onder hypnose moet of jarenlang in gesprek met een deskundige, pakte ik de oorzaak aan met de oorzaak. En dus, op mijn eenendertigste lig ik vrijwillig horizontaal. Mét uitzicht op een knappe witte doktersjas. Niet om mijn bloedwaardes te testen, maar om de streepjes tussen mijn ogen weg te werken die ik ontwikkeld heb in die eenendertig jaar. En dus wuifde ik twee jaar geleden niet alleen mijn prikfobie weg, maar ook de lang gespaarde frons tussen mijn ogen. Die overigens net zo diep zat als mijn angst voor naalden. De persoon in doktersjas stelde we onlangs al aan je voor. Dokter Maarten, NVCG gecertificeerd cosmetisch arts.

Maarten Façee Schaeffer, een gepassioneerde dokter die al op jonge leeftijd wist dat ‘ie alles had behalve een angst voor naalden. Integendeel zelfs. Bij Maarten weet je dat je met een gerust hart in de stoel kunt gaan liggen. Niet alleen omdat hij enorm deskundig te werk gaat, hij wint binnen één bezoek je vertrouwen en zal je alleen behandelen als hij zeker weet dat je er voor 100% achter staat. Om die frons kon ie bij mij natuurlijk niet heen, en zo plof ik om de zes maanden in de stoel om de lijntjes te verzachten. Ondanks dat het tegenwoordig vrij normaal is om over Botox te praten, is het nog steeds niet iets wat je publiekelijk op je Social media deelt. Klinieken worden uit de grond gestampt en de Kylie Jenners verzamelen zich op Instagram. Zo schaam ik me er ook niet voor dat ik een paar keer per jaar de boel laat bijwerken.

En zo ging ik pas geleden een stapje verder. Ik had namelijk nóg een wens. Gezegend ben ik met volle lippen én toch was ik niet helemaal tevreden. Dat óók het volume in je lippen vermindert naarmate je ouder wordt, is niks nieuws. Nu hoor je mij buiten de ergernis over mijn frons, niet klagen over ouder worden. Want zo schrikbarend oud ben ik helemaal niet, maar je begrijpt waar ik heen wil. Het gebeurt. Al vanaf je dertigste. En ja, daar ben ik nu alweer even overheen.

Een filler behandeling voor je lippen vind ik net een stapje verder dan een Botox behandeling en dat is dan ook de reden waarom het bijna een jáár heeft geduurd voordat ik Dokter Maarten (en mezelf) wist te overtuigen dat ik écht achter mijn besluit stond. Het is van groot belang dat je niet teveel fillers in je cupido boog gebruikt. En de fillers moeten goed verdeeld worden. Kies je ervoor om alleen je lippenrood op te vullen of accentueer je het randje van je lippen?

Pas toen Maarten zéker wist wát ik wilde en dat ik voor 100% achter mijn besluit stond, besloot hij aan de slag te gaan. Met een minimale handeling creëerde hij een natuurlijke vollere lip. Zo natuurlijk dat ik hem na de behandeling nog tien berichtjes gestuurd heb met de vraag ‘of er niet nog een half mililitertje bij zou kunnen?’. Je kunt wel raden hoelang het gaat duren voordat hij daadwerkelijk nog een prikje zal zetten bij mij. Natuurlijke schoonheid staat bij bij hem hoog in het vaandel. Gelukkig maar. Dokter Maarten, waar je terecht kunt voor subtiele cosmetische verfraaiingen én om van je prikfobie af te komen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *