Hoeveel collageen heb jij, nog?

Als je op zoek bent naar manieren om huidveroudering tegen te gaan dan kom je er al snel achter dat je veel te laat bent om het te voorkomen. Je leest overal dat collageen essentieel is voor een mooie huid en dat je - eenmaal de 25 jaar gepasseerd - er steeds minder van produceert.

Uit onze website statistieken blijkt dat jij allang geen 25 meer bent, maar ergens tussen de 32 en 56 jaar. Verloren zaak? Welnee. De cosmetische branche reikt ons allerlei vernuftige behandelingen aan om de collageenproductie te verhogen.

Hoeveel collageen heb jij, nog?

Collageen is een natuurlijk eiwit dat door het lichaam wordt aangemaakt. Het is in grote hoeveelheden aanwezig in het hele lichaam en met name in de huid, waar het een netwerk van sterke en soepele vezels vormt. Collageen is essentieel voor een mooie huid. Samen met elastine en hyaluronzuur is het een van de belangrijkste bouwstenen van de huid.

Vanaf het 25e levensjaar produceert de huid steeds minder collageen. Als we 60 zijn kan de hoeveelheid al met 60% zijn afgenomen.

In de loop der jaren neemt de natuurlijke productie van collageen en elastine af, vertragen de regeneratie en de activiteit van de huidcellen en -klieren, wat je allemaal terugziet aan de kwaliteit van de huid. Collageen is bepalend voor de structuur en textuur van de huid en dus een onmisbaar onderdeel als het over huidkwaliteit gaat.

De synthese van collageen vindt voornamelijk plaats in de fibroblasten. Dit zijn cellen gespecialiseerd in de aanmaak van collageen en andere bestanddelen van de huid, zoals elastine. Net onder de bovenste huidlaag (de opperhuid) bevindt zich de lederhuid. Deze bestaat uit bindweefsel dat essentieel is voor de structuur en textuur van de huid. In deze laag is de collageen het belangrijkst, in de vorm van sterke en soepele vezels.

Test hoeveel collageen je (nog) hebt!

Hoe is het met jouw huid gesteld? Als je dit artikel aan het lezen bent, wil je waarschijnlijk iets verfraaien. Heb je een verslapte huid? Of gaat het je vooral om het verkrijgen of behouden van een stralende teint of vindt je beter gedefinieerde gezichtscontouren belangrijk?

De Collagen Force test helpt je om het collageen beauty profiel van je huid te bepalen en reikt je passende behandelopties aan. Zo kun je vervolgens samen met je cosmetisch arts kijken naar wat de beste optie voor jou is.

Benieuwd naar het collageen profiel van jouw huid? Doe hier de Collagen Force test!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Merz Aesthetics.

Vorige
Vorige

Waarom verdwijnt mijn filler zo snel?

Volgende
Volgende

Podcast over energy based devices