Draadjes in plaats van filler?

Sietske Atsma INFORMATIE Leave a Comment

Evelyn stoort zich aan de rimpels in haar gezicht, maar wil liever niet aan de filler of Botox. Ze vraagt zich af of draadjes een goed alternatief zijn voor filler en Botox.

Cosmetisch arts Aletta de Wit geeft antwoord:

“Ik wil liever geen fillers of Botox, zouden draadjes iets voor mij zijn? Ik ben 58 jaar en heb last van huidverslapping in mijn gezicht.”.

Wat een goeie vraag! Huidverslapping is vaak een combinatie van verlies aan stevigheid en verminderde vochtbalans in de huid (mooi voorbeeld: uitgedroogde appel) plus verlies aan volume in het gezicht (denk aan een leeggelopen ballonnetje).

Voor het terugbrengen van volume in het gezicht, wat direct duidelijk en liftend resultaat geeft, heb je fillers nodig. Je geeft aan dat je dat niet ziet zitten, met de zogenaamde lift-draden breng je helaas geen volume aan zoals met fillers maar kun je wél een subtiele lift bereiken waarmee je bijvoorbeeld de neuslippenplooi/mondhoeken en kaaklijn kunt liften en verstevigen. Echter zal een arts je eerst even moeten zien om te beoordelen of jouw huid daar geschikt voor is en of je wensen haalbaar zijn.

Ook wil ik zelf altijd graag weten waarom iemand een bepaalde behandeling niet ziet zitten, is dat vanwege angst voor naalden of pijn, het idee van het injecteren van een vreemde stof of misschien iets anders? Zo kun je samen kijken naar wat overblijft en voor jou werkt. Wellicht zijn en nog andere behandelmogelijkheden die bij jou passen.

Zo behandel ik sinds afgelopen jaar met Profhilo, dit is geen filler maar een zogeheten skinbooster +, wat een hele mooie behandeling is voor jouw genoemde indicatie huidverslapping.

Soms is het een beetje puzzelen want iedereen is anders, maar dat maakt mijn job nou juist zo leuk!

Heb jij ook een vraag? Stel je vraag en wij leggen ‘m voor aan een arts.

VRAAG ADVIES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HI KNAPPERD!

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE!