FAQ the doctor: LIDA BOS

Sietske Atsma FAQ the doctor Leave a Comment

In FAQ the doctor stellen wij artsen aan je voor die wij goed vinden in hun werk. Deze keer stelde wij een aantal vragen aan cosmetisch arts en orthomoleculair therapeut Lida Bos.

Wat wilde je worden toen je klein was? Ik wou gek genoeg altijd lerares worden toen ik klein was, het leek me denk ik vooral leuk anderen iets te onderwijzen, is toch wat anders geworden. Hoewel ik het nog steeds leuk vind om anderen van alles uit te leggen over mijn vak als cosmetisch arts.

Waar heb je geneeskunde gestudeerd? Mijn artsenstudieheb ik gedaan in het AMC, daar zit de geneeskunde opleiding van de UvA. De specialisatie tot cosmetisch arts deed ik gedeeltelijk in Nederland en Brazilië.

Het specialisme tot cosmetisch arts, hoe kwam je daar bij? Goede vraag! Toen ik klaar was met de studie wist ik niet van het bestaan van cosmetische geneeskunde af en de cosmetisch artsen in Nederland waren toen nog heel dun gezaaid. Ik was op vakantie in Brazilië met mijn vriend toen ik kennis maakte met de cosmetische geneeskunde. Een bevriend cosmetisch dermatologe nodigde mij daar uit om een dag mee te lopen in haar kliniek. Dat bleek meteen zo ontzettend mijn ding dat ik eenmaal terug in Nederland, meteen op zoek ben gegaan naar een opleidingsplek. Et voilà!

Wat is je favoriete behandeling om uit te voeren? Ik ben groot fan van alle volumebehandelingen. Dat zijn heel dankbare behandelingen waarbij je qua uitstraling echt een groot verschil kan maken in hoe fris iemand eruit ziet, en het mooiste is dat het anderen, mist goed uitgevoerd natuurlijk, total niet opvalt dat er iets is behandeld.  Ik denk dat dit soort behandelingen ook de toekomst hebben, samen met huidverbetrende behandelingen; we willen er graag goed uit blijven zien, maar willen niet dat er heel zichtbare veranderingen komen, of dat onze vrienden ons opeens wat minder goed herkennen J

Wanneer voel jij je op je best? Ik voel me op mijn best als ik een dag met tevreden klanten achter de rug heb, ik word er blij van anderen blij te zien. Overigens geldt dit ook prive; ik vind het prachtig om mijn kind te zien stralen als ze gelukkig is. Maarja, wie heeft dat nou niet?

Wat is je lievelingsliedje? Ik hou heel erg van Braziliaanse muziek, en dan met name Asas van Falamansa of Nosso Xote van Bicho de Pe, mooie herrineringen aan onze trouwdag op een eilandje in Brazilie met mijn Braziliaanse prins.

Wat betekent schoonheid voor jou? Schoonheid is natuurlijk heel letterlijk te nemen, maar soms is het juist iets ongrijpbaars, een mooi liedje, een aardige opmerking, een blik in iemands ogen. Alles en iedereen heeft een bepaalde schoonheid in zich, als je maar goed oplet J

Wat vind je lelijk? Ik vind niks echt lelijk.

Wie vind je knap? Mijn dochter is de knapste mens op aarde. Maar misschien ben ik wat bevooroordeeld.

Wat vind je mooi aan jezelf? Op dit moment kan ik met trots zeggen dat ik mijn buik het mooist vind aan mijzelf, daar zit momenteel ons tweede kindje in 😉

Wat vind je minder mooi aan jezelf? Minder mooi vind ik aan mijzelf dat ik soms ongelofelijk kan twijfelen, over alles, heel vervelend, vooral voor mijzelf.

Wat doe je om je eigen schoonheid te behouden? Nou, ik werk natuurlijk bij een injectable kliniek, daar staat een grote kast vol leuke foefjes :D. Maar ik probeer het zo natuurlijk mogelijk te houden, wat aardig lukt, denk ik?

Heb je een schoonheidstip voor onze lezers? Less is more.

Heb je nog werk gerelateerde ambities? Over 10 jaar heb ik misschien wel een filiaal van mijn kliniek in Rio, en woon ik met man en kids aan de kust in Brazilië. Om de paar weken ben ik dan in Nederland voor mijn vaste klanten hier.

Laat je dingen voor je schoonheid en gezondheid? Ik laat momenteel heel veel ivm met zwangerschap, gek genoeg mis ik de wijn en de koffie minder dan ik had verwacht!

Vul aan wie mooi wil zijn… Kijkt in de spiegel verder dan zijn rimpels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *