Fox Eyes

Wie mij kent, weet dat ik niet vies ben van experimenten en al dat met schoonheid te maken heeft. Combineer deze twee en je hebt mij al snel in de behandelstoel voor een cosmetische behandeling.

@Pieter Pennings

Die combinatie heeft overigens niet altijd de meest fantastische resultaten opgeleverd. De tatoeage die ik op mijn 17e in mijn lies liet zetten herinnert daar aan. Ironisch genoeg liet ik ‘don’t look back’ tatoeëren.

Gelukkig weerhoudt dit mij er niet van om een nieuw experiment aan te gaan. Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken zogezegd. Dat is meteen een mooi bruggetje naar de behandeling… De Fox Eyes behandeling. Vossenogen op z’n Nederlands. Aangezien mijn ogen wat dieper liggen en ik een wat ‘zwaarder’ voorhoofd heb, wilde ik graag weten of ik mijn voorhoofd en wenkbrauwen zou kunnen liften met de ‘Fox Eyes’ behandeling door middel van fillers en Botox.

Wat zijn Fox Eyes dan precies?

Bij de Fox Eye behandeling wordt in feite de buitenste hoek van het bovenste ooglid opgetild en subtiel naar de slapen getrokken, voor een liftend effect. Hoewel er maar weinig mensen worden geboren met de Fox Eyes –ook Bella Hadid schijnt niet de real deal te zijn– bestaan er verschillende  manieren om deze look te creëren, zowel chirurgische als niet-chirurgische technieken. 

Fox Eye met make-up

De minst ingrijpende methode is door make-up technieken toe te passen (het internet staat er vol mee). 

Fox Eye met injectables

Een andere optie is injecties met fillers. Dit is een populaire optie, omdat het een tijdelijke verandering teweegbrengt die tot een jaar kan duren. Vrouwen als de Kardashians en Jenners zijn van Armeense afkomst en hebben over het algemeen diepliggende ogen -net als ik- met laag gepositioneerde binnenste ooghoeken. Ze hebben een minimale hoeveelheid vet in hun orbita (oogkassen) en hun huid heeft een hoger gehalte aan collageen, waardoor ze de ideale kandidaten zijn voor behandelingen met fillers. 

Fox Eye met Draadlift

Europese vrouwen (van Angelsaksische afkomst) hebben echter een huid die de neiging heeft om eerder collageen te verliezen, waardoor de filler-optie niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Voor deze vrouwen bieden de invasieve opties misschien een betere uitkomst. Hierbij valt te denken aan thread-lifts, waarbij oplosbare PDO draden worden ingebracht om bepaalde delen van het gezicht te liften. De draden stimuleren de aanmaak van collageen, wat op de lange termijn voor een verstrakkend en liftend effect kan zorgen. Het resultaat houdt 1 tot 2 jaar aan, afhankelijk van de eigen collageen aanmaak Artsen adviseren de behandeling niet vaker dan twee keer per jaar uit te voeren.

Fox Eye met plastische chirurgie

Blepharoplastie is de medische naam voor plastische chirurgie waarbij de ogen betrokken zijn, en het omvat het verwijderen van overtollige huid of vet om de vorm van de ogen te verjongen of te corrigeren. Voor de mensen met een ‘zwaar’ voorhoofd kan een chirurgische wenkbrauwlift een betere optie zijn. Maar let op: het effect van een chirurgische operatie is permanent, terwijl trends dat niet zijn. Het is daarom belangrijk dat er samen met de arts gekeken wordt naar een look die ook op de lange termijn bij je zal passen.

Let wel!

Mooie ogen zijn er in alle soorten, vormen en maten, en het idee dat iedereen dezelfde vorm ogen moet hebben -volgens dergelijke trends- vind ik zorgwekkend. Dat gezegd hebbende is de aantrekkelijkheid van iemands ogen tamelijk complex en veelzijdig. Er zijn veel componenten van het oog die -in combinatie met elkaar- het algehele uiterlijk en uitstraling creëren. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat er geen one-size-fits-all behandeling bestaat voor het creëren van de Fox Eyes en het allemaal afhangt van  het individu. Eenieders anatomie en vorm van het gezicht is anders, en daarom zal de ‘Fox Eyes’ look niet voor iedereen geschikt zijn.

Dus…

Goed. Ik ben blij. Ik heb  mijn omgeving niet verteld dat ik iets aan mezelf heb laten doen. Toch heb ik complimenten in ontvangst mogen nemen (dat ik er goed en fris uit zie) zonder dat het direct op is gevallen dat het door de behandeling komt! Het effect van de fillers was vrijwel direct te zien en de Botox deed zijn werk na een dag of vier. De huid van mijn voorhoofd lijkt gladder en egaler te zijn geworden; mooi meegenomen!

@Pieter Pennings

Als je een procedure wil ondergaan, zorg er dan voor dat je naar een bekwame arts gaat. Je wil uiteraard geen sloddervos die je behandeling uitvoert. Wij kunnen je over de mogelijke behandelingen, artsen en klinieken adviseren en plannen graag een vrijblijvend consult voor je in. Wij geven inhoudelijk geen medisch advies, maar koppelen je aan de juiste specialist voor jouw behandeling. Je kunt hier contact met ons opnemen.

Reageer 4

  1. De fox eyes waarover hier wordt gepraat wil ik heel graag laten doen bij een erg goede arts in groningen of leeuwarden. Kunnen jullie een ervaren arts aanraden?

    1. Hi Marjolein, helaas kunnen we je niet adviseren over een goede cosmetisch arts in het Noorden van het land voor deze behandeling. Mocht je bereid zijn naar de randstad te reizen wel.

        1. Dag Jorn, deze behandeling is uitgevoerd door Jani van Loghem in Amsterdam. Als je ons een berichtje stuurt kunnen we je voorstellen voor een consult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *