lotte-emsculpt-wiemooiwilzijn

Lotte aan de Emsculpt

Lotte BLOG Leave a Comment

Tijdens de lockdown had ik grootse plannen: fit worden! Dagelijks wandelen en virtuele high-intensity pilates lessen volgen. Ik wilde sterker dan ooit de lockdown uit komen en bikiniproof de zomer in gaan. Maar voor je het weet ben je een half jaar verder…

Mijn nieuwe yoga-mat staat stof te vangen en ik ben erachter gekomen dat ik niet tot de groep mensen behoor die zonder externe aanmoediging gaat sporten. Wel behoor ik tot de groep mensen die met een flink glas wijn en een zak chips naar zwetende strakke lijven kijkt op Instagram en bij zichzelf denkt morgen ga ik beginnen. Enfin, dat half jaar en de flessen wijn zijn voorbijgevlogen. In deze column vertel ik over mijn ervaring met de Emsculpt.

Emsculpt

Dankzij wiemooiwilzijn hoorde ik van de Emsculpt. De eerste non-invasieve behandeling om plaatselijk vet mee te verminderen en spiermassa op te bouwen. Het apparaat belooft een work-out gelijk aan 20.000 situps of squats in slechts 30 minuten. 

Dat klinkt als muziek in de oren, maar tegelijkertijd doet het mij denken aan de Tell Sell reclames waar ik als kind urenlang naar kon kijken. Ik herinner mij de mooie, atletische vrouwen, die een of andere (niet-werkende) buikband aanprezen als hun geheim.

Met een glas wijn in de hand deed ik onderzoek naar de Emsculpt. En hoe meer ik erover las, hoe enthousiaster ik werd. Veelbelovende wetenschappelijke artikelen en inspirerende ervaringsverhalen verder besloot ik de geadviseerde vier behandelingen in twee weken te ondergaan. 

Emsculpt is gebaseerd op High-Intensity Focused Electro-Magnetic (HIFEM) veldtechnologie die supramaximale spiercontracties kan induceren. Het snel veranderende magnetische veld induceert elektrische stromen in het weefsel, waar het de neurale membranen depolariseert en motorische eenheden in de doelspieren regelt, waardoor concentrische contracties worden veroorzaakt. De effecten zijn zeer selectief; vanwege zijn fysiologische kenmerken worden alleen motorneuronen geactiveerd, terwijl andere neuronen of weefsels niet reageren op de stroom en daarom onaangetast blijven.

Let’s see what all the fuss is about.  

Dus. 20.000 contracties in 30 minuten door middel van elektromagnetische units die met een strakke band om de buik zitten, waarbij je niks hoeft te doen. Het apparaat doet het werk voor je. Toch klinkt het een beetje eng, want hoe is zoiets in hemelsnaam mogelijk? Na twintig situps lig ik namelijk al te hijgen en te puffen. Ik was dan ook een beetje zenuwachtig voor mijn eerste behandeling. Toch viel het mij alleszins mee. Sterker nog: ik vond het stiekem best prettig. Not bad at all dus! 

Lotte Emsculpt

Ik maakte met plezier de vier behandelingen af en begon daadwerkelijk verschil te zien én voelen. Niet alleen kwamen mijn buikspieren voorzichtig tevoorschijn, ook mijn motivatie om te gaan sporten kwam terug! 

De lijnen die ik op mijn buik begon te zien, wilde ik graag behouden en besloot daarom mijn yogamat af te stoffen en buikspieroefeningen te gaan doen. Wauw! Wat een verschil! Ik merkte gewoon écht een toegenomen kracht en kan het nu zonder puffen en hijgen volhouden. Ik heb gewoon weer zin om te sporten, mijn buik is strakker en kan niet wachten om deze zomer in bikini rond te paraderen. 

Meer weten over de Emsculpt? Lees dan dit artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *