Alles over cryo

Hi knapperd!

Je bent waarschijnlijk via een zoekmachine op deze pagina terecht gekomen omdat je geïnteresseerd bent in cosmetische ingrepen en specifiek het onderwerp waar deze pagina over gaat. 

Dit platform bestaat sinds 2017 en veel van de oudere artikelen onderschrijven niet hoe wij nu tegen cosmetische ingrepen aankijken en kunnen verouderde informatie bevatten. Lees onze actuelere artikelen in het overzicht op de homepagina

Wij geven geen advies over cosmetische ingrepen, maar proberen je wel van informatie te voorzien zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Daarnaast bieden we hulp bij complicaties en klachten.

Onder het mom van TRY BEFORE YOU DIE wil ik, Sietske, nog wel eens iets geks of nieuws uitproberen op het gebied van schoon- en gezondheid. Deze trend alleen, laat ik even aan mij voorbijgaan. Gelukkig heb ik een paar hele leuke, mooie en vooral stoere vriendinnen die in mijn plaats de kou wel wilden trotseren. Ik krijg namelijk al blauwe tenen, zuurstoftekort en bevroren tepels bij het idee dat mijn lichaamstemperatuur onder de 37 graden komt.

In dit drieluik komen er verschillende CRYO-behandelingen aan bod want, CRYO is hot. Volgens wikipedia is cryo een Grieks woord en betekent het zoveel als IJSKOUD. Brrr.

Rachel in de CRYOSAUNA bij Corpus02

Kouder dan dit gaat het niet worden. De cryosauna klinkt als een relaxte dag bubbelen, stomen en borrelen maar is in feite een vriezer waar je in staat en de temperatuur binnen een paar minuten tot wel -180 graden onder nul wordt gebracht. In mijn beleving zou je meteen dood neer moeten vallen van dat soort minpunten maar doordat je hersenen pas doorhebben wat er aan de hand is als de sessie voorbij is overleef je dit dus gewoon. Wat er wel gebeurt is dat je lichaam constateert dat er iets geks gebeurt. De koude-receptoren in de huid geven een signaal aan de hersenen dat er iets gevaarlijks aan de hand is waarop je lichaam alle organen scant en reset. Je lichaam krijgt dus letterlijk een optater. En dat is gezond. Alles gescand en gereset dus.

Rachel stond er de hele sessie immer beeldig en dapper bij. Volgens haar was het goed te doen. Volgens mij had ze er geen minuut langer in gemoeten.

Joy ondergaat CRYOLIPOLYSE bij KNAP

Er zijn verschillende manieren om van je vetjes af te komen. De meest voor de hand liggende methode is hard te trainen en een goed voedingspatroon aan te houden. Maar dan toch kan er net nog zo’n ienieminie vetje zijn, vaak rond de navel, dat niet weg te trainen is. Joy heeft dat, zegt ze. Ik zie het niet, echt een ienieminieminie vetje dus.

Bij KNAP skinstore in Amsterdam kun je die plaatselijke vetophoping te lijf met de cryolipolise. Binnen 45 minuten wordt 20% van het vetweefsel door verkoeling afgebroken. Dat wil zeggen, de vetcellen worden bevroren waardoor deze kapot gaan en uiteindelijk worden afgevoerd door het lichaam. Het is wel een gek gezicht, de vacuum van het kopstuk trekt de huid en onderliggende vetlaag zo’n 7 cm omhoog, er komt wat knipperend discolicht bij kijken en het pruttelt.

Mariska volgt de ICEMAN training bij Bart Biermans

Eigenlijk doe ik de training, Mariska en Bart Biermans tekort met zo een kort verslag in dit artikel. De cryosauna en de cryolipolyse zijn beide behandelingen voor een gezonder en mooier lijf die je in je lunchpauze zou kunnen doen. De training om zonder blikken of blozen in een bad met ijsklontjes te stappen is een heel ander verhaal. Er gaat een lange dag van ademhalingsoefeningen en meditatie aan vooraf.

Toen ik Mariska vroeg of zij namens mij de training wilde volgen was ze meteen enthousiast, dit leek mij ook echt iets voor haar. Mariska is, net als mijn andere vriendinnen, lief en mooi maar vooral een heel stoere chick. En in een ijsbad stappen vergt lef.

De originele Iceman, Wim Hof, heeft een methode ontwikkeld waarbij het voor iedereen met een beetje lef na de training mogelijk is om de confrontatie aan te gaan met de kou. Het overwinnen van de natuurlijke vluchtreactie bij kou zorgt onder andere voor balans tussen lichaam en geest, een beter concentratievermogen, het kunnen beïnvloeden van de geestelijke wil en het bewust aansturen van het ‘autonome’ zenuwstelsel.

Meer weten over de ICEMAN WORKSHOP? Check 

https://www.icemantrainingen.nl

Vorige
Vorige

Uit de put met Cellfina

Volgende
Volgende

Oefening baart kunst