OVER FEMILIFT

Wij pleiten voor alle behandelingen die de kwaliteit van leven verbeteren, aan de buiten- en de binnenkant. Met de Femilift verandert er op het eerste gezicht niet veel, maar dit vernuftige laserapparaat zorgt voor verjonging en verstrakking van de huid van de vagina en helpt urineverlies te verminderen.

Wat is de Femilift? 

De Femilift is een koolstofdioxidelaser ofwel een C02 laser. CO2-lasers zenden infrarood licht uit dat in dit geval wordt ingezet ter verjonging van de vagina. De laser stimuleert de aanmaak van collageen wat versteviging van de huid in de hand werkt. De Femilift is ontworpen voor het verhelpen van urineverlies na zwangerschap, tegen droogheid na de overgang, het verstrakken van de vagina ter verbetering van het seksleven en voor het verbeteren van de huidstructuur van de labia majora (buitenste schaamlippen).Hoe werkt het? Allereerst vindt er natuurlijk een consult plaats bij de behandelend arts of gynaecoloog. Deze zal tijdens het consult kijken of je de juiste indicatie voor een behandeling met de Femilift hebt, of je in goede gezondheid verkeert en zal je alles vertellen over de behandeling, het herstel en de kosten.

Besluit je om de behandeling te ondergaan, dan kun je ongeveer het volgende verwachten; in de behandelkamer ontkleed je je en neem je plaats op de behandeltafel, je hangt je benen in de beugels en de arts zal bij behandeling voor urineverlies, tegen droogheid en voor  verstrakking de laser naar binnen brengen. Het opzetstuk wordt nooit voor meerdere cliënten gebruikt. Je word dus altijd behandeld met je eigen kopstuk, wel zo fijn. Voor het behandelen van de buitenste schaamlippen wordt de huid vooraf gedesinfecteerd en eventueel verdoofd.

Doet de Femilift pijn?

We gaan over het algemeen niet graag met de benen in de beugels, maar hier hoef je niet bang voor te zijn. Prettig zullen we de behandeling niet noemen, maar het is goed te doen. Hoogstwaarschijnlijk heb je een of meerdere bevallingen overleefd dus dan dit stelt niks voor.

Hoe lang duurt de behandeling met de Femilift?

Binnen een half uur sta je weer buiten. De behandeling zelf duurt overigens maar een paar minuten.

Sietske maakte kennis met vaginale verjonging op een congres en schreef daar een column over.

Wie voert de Femilift behandeling uit? 

Je kunt de behandeling op een aantal plekken in de Nederland laten uitvoeren. De meeste behandelaars zijn gynaecologen. Weten waar je terecht kunt voor een consult en de behandeling? Neem contact met ons op!

Hoe is het herstel na de Femilift?

Appeltje, eitje. Je kunt in de eerste uren na de behandeling een beetje bloedverlies hebben en een wat zeurend gevoel, maar als we Marlies (die de behandeling voor ons testte) mogen geloven, viel het alles mee. Om het herstelproces iets te versnellen is er speciale aftercare voor thuis verkrijgbaar met hyaluronzuur.

Wat voor resultaat mag je verwachten van de Femilift?

Na een tweede behandeling moet je nog een paar weken wachten voor je verschil merkt. Het herstel van de huid gaat geleidelijk. Afhankelijk van de indicatie waar je voor behandeld wordt kun je na 6 weken vermindering van je klacht(en) verwachten. Dat betekent dus minder urineverlies, een strakkere en nattere vagijn en een mooiere huid van de schaamlippen als die behandeld zijn.

Is de Femilift een eenmalige behandeling? 

Nee. Afhankelijk van de indicatie wordt er meerdere malen behandeld. Over het algemeen kun je uitgaan van een 2 à 4 behandelingen en desgewenst jaarlijks onderhoud.Voor iedereen? Ja, voor alle vrouwen die een of meerdere van de vaginale ongemakken ervaren als urineverlies, verslapping en die de buitenste schaamlippen willen verjongen.

Wat kost de Femilift?

Afhankelijk van de indicatie en de hoeveelheid behandelingen wordt de prijs bepaald. Voor het inwendig behandelen betaal je zo'n €700,- voor de eerste behandeling en €500,- voor de vervolgbehandelingen. Voor het behandelen van de buitenste schaamlippen betaal je per behandeling zo'n €250,-.

Meer weten over cosmetische gynaecologie? Dan is deze podcast voor jou! Sietske en gynaecoloog Joke Haarsten hebben een schaamteloos gesprek over de vagijn.

Vorige
Vorige

Ben je wel gelukkig?

Volgende
Volgende

STEVEN KWIK aka DJ KIDQ