Geen upselling aan de Keizersgracht, bij Pieter krijg je eerlijk advies
Cosmetisch arts dr. Pieter Siebenga heeft onlangs zijn eigen kliniek geopend aan de Keizersgracht in Amsterdam. Hij heeft een heldere visie: in een markt waar esthetiek wordt gedreven door commercie, heeft Pieter een sterke ethische benadering, waarbij hij zijn medische expertise inzet zonder de grenzen van het natuurlijke te overschrijden.
De kliniek en visie van Pieter Siebenga
Bij Roca Clinics aan de Keizersgracht in Amsterdam zet Pieter zich in voor een persoonlijke benadering waarbij het niet gaat om verjongen, maar het verfraaien van wat er al is. “Het gaat niet om twintig jaar jonger maken,” zegt hij, “maar om het vergroten van het zelfvertrouwen.” “Elke cliënt is uniek is en dat vraagt dan ook om een behandeling die past bij de eigen gezichtsvorm en uitstraling, zonder standaardprotocollen te volgen.” Zijn benadering weerspiegelt de groeiende trend waarin steeds meer mensen kiezen voor subtiele, natuurlijke resultaten in plaats van drastische, zichtbare veranderingen.
Morpheus8 bij Roca Amsterdam: innovatie in huidverbetering
Een van de speerpunten van zijn behandelingen is de Morpheus8, een apparaat dat gebruik maakt van fractionele radiofrequentie (RF) en microneedling. Deze techniek stimuleert de huid om van binnenuit te vernieuwen door de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Pieter merkt op dat steeds meer cliënten geïnteresseerd zijn in deze behandelingen omdat ze een natuurlijk resultaat geven. De populariteit van de Morpheus8 neemt toe, omdat het kan helpen bij een breed scala aan indicaties zoals rimpels, huidverslapping en littekens, zonder dat er naalden of messen aan te pas komen. Non-invasief worden dit soort behandelingen genoemd. Wat overigens niet betekent dat een Morpheus8 behandeling geen pijn doet. Gelukkig weet Pieter alles over pijn en pijnmanagement.
Specialist in pijnmanagement
Interessant weetje: Pieter is gepromoveerd op het gebied van pijnmanagement. Dankzij zijn kennis weet hij de pijn van behandelingen zoals de Morpheus8 en injectables zo draaglijk mogelijk te maken voor zijn cliënten.
Complicaties Morpheus8
Volgens de ruim 15.000 mensen in de FACIAL DAMAGE AFTER MORPHEUS8 supportgroep op Facebook kent de behandeling ook minder mooie kanten. Wanneer we deze complicaties aan Pieter voorleggen, volgt een kort en bondig antwoord: “In de handen van iemand die geen gedegen kennis heeft van de anatomie en niet weet hoe het apparaat gehanteerd moet worden, kan er inderdaad een hoop mis gaan.”
Luister ook naar de podcast waarin Pieter antwoord geeft op door luisteraars ingezonden Frequently Asked Questions.
Ethisch kompas in cosmetische geneeskunde
Een van de belangrijkste aspecten van Pieter is zijn goed ontwikkeld ethisch kompas. Hij is wars van het upsellen van extra behandelingen en benadrukt dat zijn werk altijd in het belang van de cliënt moet zijn. “Het voelt niet goed voor mij om te upsellen,” zegt hij. “Het gaat om iemands gezicht, iemands zelfbeeld. Ik geef eerlijk advies, maar ik zal nooit ongevraagd behandelingen aanbevelen om meer aan iemand te kunnen verdienen.” Hij erkent dat deze aanpak hem niet de best betaalde cosmetisch arts maakt, maar dit stelt hem wel in de gelegenheid om een vertrouwensband met zijn cliënten op te bouwen. Hij vindt het essentieel om trouw te blijven aan zijn ethische waarden en medische expertise.
De toekomst van de cosmetische geneeskunde
De aanpak van Pieter weerspiegelt een bredere verschuiving in de cosmetische geneeskunde: weg van excessieve veranderingen en meer richting subtiele verfraaiingen. In een tijd waarin social media een belangrijke rol speelt in het zelfbeeld van mensen, pleit hij voor terughoudendheid en zorgvuldigheid. Hij stelt de vraag: "Wat stoort jou?" in plaats van zelf verbeterpunten aan te wijzen en daarmee extra onzekerheden te creëren. Bij Pieter hebben cliënten zelf de regie houden over hun uiterlijk.