OVER PERMANENTE MAKE-UP

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid met het doel mooie wenkbrauwen, eyeliner, lippen en zelfs tepels te creëren. In dit artikel vertellen we je over behandeling van de wenkbrauwen, het herstel en te verwachten resultaat.

HOE WERKT HET?

De meest gebruikte techniek om de pigmenten in de huid te brengen is met een naald, vergelijkbaar als bij het zetten van een tatoeage. Er kan ook een mesje worden gebruikt, microblading, maar die techniek is minder secuur dan met een naald.

DOET HET PIJN?

Ja. Een beetje irritant is het gevoel wel te noemen. Gelukkig kun je voorafgaand aan de behandeling een verdovende crème smeren. Dit is een lidocaïnecrème en moet worden voorgeschreven door een arts.

RESULTAAT

De pigmenten komen in de lederhuid (dermis) en blijven daar gemiddeld zo'n 1 tot 3 jaar zitten. PMU is semi-permanent. Bij een tatoeage komen de pigmenten in het onderhuids bindweefsel en zijn daarmee wel permanent. Het verwijderen van permanente make-up gebeurt overigens wel op dezelfde manier als het verwijderen van een tatoeage. Bij sommige mensen houdt het resultaat minder lang aan en vervagen de pigmenten sneller, dit kan komen door gebruik van medicatie, roken en een versneld metabolisme, maar ook door de huidstructuur. Permanente make-up 'hecht' minder goed op een grove huid, een zongebruinde huid, een hele droge of juist heel vette huid. Voor het mooiste resultaat wordt er 30 dagen na de behandeling een touch up behandeling gepland.

NA DE BEHANDELING

De huid van de behandelde gebied kan na de behandeling wat rood en geïrriteerd zijn. Het is belangrijk in de eerste 2 dagen na de behandeling niks op de wenkbrauwen te smeren. Daarna kun je beginnen met het smeren van een verzorgende crème om korstvorming te voorkomen. De eerste 5 dagen moeten de wenkbrauwen droog blijven en gedurende 10 dagen mag je niet in de zon, in de sauna en zwemmen.

IS HET VEILIG?

Ja. Mits je de behandeling uit laat voeren door een ervaren en gecertificeerde specialist. In Nederland is in 2007 nieuwe wetgeving in werking getreden die eisen stelt aan veiligheid en hygiëne. Een certificaat dat in de behandelruimte aanwezig dient te zijn moet bewijzen dat de salon aan de eisen voldoet. Controle hierop geschiedt door de Keuringsdienst van Waren die ook monsters neemt van pigmenten en andere materialen waarmee gewerkt wordt. De veiligheid van pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV) en de Gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) houden controle op het veilig aanbrengen van permanente make-up.

Wil je weten waar je het best terecht kunt voor je PMU behandeling? Neem contact met ons op!

Vorige
Vorige

ALEXLI VAN LINDEN TOL

Volgende
Volgende

#1 COLUMN SARAH