Het zit niet in mijn hoofd, maar in mijn DNA. Uitslag filler DNA-test is positief.

Shit zeg, de uitslag van de filler DNA-test is positief. Ergens wist ik het natuurlijk wel, maar stiekem hoopte ik op een negatieve uitslag van de filler DNA-test. Helemaal nu. Eerst de zwangerschap en nu de korte nachten. Ik kan wel wat filler gebruiken.

Ik deed de test eigenlijk een beetje voor de vorm. Ik ben namelijk betrokken bij de marketing van de Bsure Medical filler DNA-test. Dat ik ben gevraagd om te participeren heeft natuurlijk wel een reden. Ik zal goed zijn in marketing, maar veel relevanter voor de onderneming is dat ik persoonlijk heb ervaren hoe vervelend het is als je klachten ontwikkelt door een fillerbehandeling.

De Bsure Medical filler DNA-test is geproduceerd nadat uit onderzoek bleek dat er een bepaalde combinatie in het DNA is waarmee je een verhoogd risico hebt op problemen na een fillerbehandeling. Wat dan problemen geeft is het immuunsysteem. Je lichaam accepteert het lichaamsvreemde materiaal (in dit geval de filler) niet en stoot het af. In dit artikel vertel ik over de problemen die ik heb ervaren na fillerbehandelingen, maar voor de volledigheid eerst even wat tekst en uitleg over het immuunsysteem.

Het immuunsysteem, gezond, verzwakt en beschadigd

Het immuunsysteem is ons afweersysteem of verdedigingssysteem. Het beschermt ons tegen infecties en ruimt interne en externe ziekteverwekkers op. Bij een gezond immuunsysteem voelen we ons goed, gezond en fit. Met een verzwakt immuunsysteem zijn we vaker moe, hebben we terugkerende infecties en zijn we vaker ziek. Je hebt vast wel eens gehoord over auto-immuunziektes als Crohn en reuma, dan keert het immuunsysteem zich tegen het lichaam zelf. Dan kun je spreken van een beschadigd immuunsysteem.

Als het immuunsysteem goed werkt, zorgt het er dus voor dat bedreigingen onschadelijk worden gemaakt en ruimt het die op. Vervolgens onthoudt het immuunsysteem de informatie van de aanval. Zo weet het lichaam de volgende keer hoe het de bacterie of het virus kan verslaan.

ASIA syndroom

Een term die de laatste tijd vaker voorbij komt is het ASIA syndroom. Het ASIA syndroom is een afweerreactie van het lichaam tegen lichaamsvreemd materiaal. Zo worden de klachten met siliconen borstimplantaten ook in verband gebracht met Autoimmune (autoinflammatory) Syndrome Induced by Adjuvants (ASIA). Nu lijkt het logischer dat het lichaam een reactie geeft op een borstimplantaat dat je constant bij je draagt dan dat je een reactie krijgt op een tijdelijke filler. Toch geven ook tijdelijke hyaluronzuurfillers problemen, want het blijft een lichaamsvreemd stof.

Hyaluronzuurfillers zijn niet lichaamseigen

Hyaluronzuur fillers worden vaak gepromoot als zijnde lichaamseigen. Dat is onzin. Een filler wordt gemaakt in een laboratorium en is daarom per definitie niet lichaamseigen. Zeker, van nature komt er ook hyaluronzuur in de huid voor, maar fillers worden gefabriceerd en chemisch bewerkt. Een hyaluronzuurfiller heeft wellicht dezelfde eigenschappen, maar wordt door het lichaam niet als eigen herkend. Zou je onbewerkt hyaluronzuur in de huid injecteren dan zie je daar na 24 uur niks meer van. Dat lost op. Om zichtbaar resultaat te behalen met een filler moet die dus wel bewerkt worden.

Gelukkig kunnen veruit de meeste mensen straffeloos fillers laten injecteren. Slechts voor een select groepje mensen levert een fillerbehandeling complicaties op. Die complicaties zijn wel erg vervelend. Om te beginnen al omdat de klachten vaak pas maanden, soms zelfs jaren, later ontstaan. De link tussen de klachten en de fillerbehandeling wordt daardoor vaak niet gelegd. Je kunt je voorstellen hoe onhandig dat is. Je gaat van de ene specialist naar de ander en een eenduidige oplossing is er niet.

Geen erkenning van complicatie na fillerbehandeling

Met de titel van dit artikel geef ik al aan wat een impact de complicaties kunnen hebben. Ik ging namelijk enorm aan mezelf twijfelen. Want dit soort problemen na een fillerbehandeling daar was (nog) niks over bekend. En ze werden al helemaal niet erkend. Heel frustrerend want ik had toch echt klachten. Die heb ik trouwens nog steeds.

Complicaties billfillers

Ik heb jaren geleden meerdere keren fillers in mijn billen laten injecteren. Fillers van de zogenaamd ‘goede’ soort; hyaluronzuurfillers. Dit waren fillers voor het lichaam, zo bewerkt dat ze minder snel worden afgebroken dan een hyaluronzuurfiller voor het gezicht. Al snel na de behandelingen voelde ik bulten onder de huid. Het leek alsof de filler zich had opgehoopt en dat bleek later ook. Er is wel eens een gaatje gemaakt in zo’n bult en als je er dan op drukte, kwam de filler naar buiten. Na een tijd ontstonden er ook ontstekingen. Pijnlijk en heel vermoeiend. Mijn immuunsysteem reageerde op de fillers en probeerde het op te ruimen. Wat onmogelijk is want de filler is gemigreerd en zit ingekapseld in de huid en de spier.

Met een MRI hebben we kunnen zien dat de filler is gaan ‘lopen’ en van boven de billen tot op de achterkant van mijn bovenbenen verspreid zit. Om volume te creëren bij de billen heb je grote hoeveelheden filler nodig. Bij mij zal er verdeeld over meerdere behandelingen in totaal zo’n 600cc zijn geïnjecteerd. Een groot gedeelte daarvan is inmiddels door het lichaam opgeruimd, maar wat er nog zit zorgt voor een constant overbelast immuunsysteem. Ik ben de afgelopen jaren vaak geopereerd en de complicaties zorgen voor veel ongemak.

Bsure Medical filler DNA-test

Kortom, overweeg je fillers (in je billen)? Dan raad ik je aan om eerst te kijken hoe het met je DNA zit. Test positief? Dan is de kans dat je soortgelijke problemen als ik krijg, groot. En die problemen zijn buitengewoon vervelend. Het resultaat van een fillerbehandeling is tijdelijk, maar problemen met je immuunsysteem zijn permanent.

Hier bestel je de DNA-test.

En dat is oprecht mooie marketing.

Vorige
Vorige

Geef met Kerst een bevallingskit of infuus cadeau

Volgende
Volgende

Exit hyaluronpen