Alles over Renuvion (J Plasma) voor een strakke huid

Sietske Atsma INFORMATIE 12 Comments

Voor een slappe huid ben je in de meeste gevallen aangewezen op een uitgebreide operatie. De Renuvion belooft eenzelfde resultaat als bijvoorbeeld een buikwandcorrectie of armlift maar dan zonder de littekens die je aan zo’n chirurgische operatie overhoudt.

@museumsvictoria

Wat is Renuvion?

Renuvion is een niet chirurgische behandeling voor huidverstrakking en is ook bekend onder de namen J Plasma en J Plasty. De behandeling wordt ingezet om de huid te verstrakken en verjongen zonder ingrijpende operatie, met een minimale herstelperiode en zonder grote littekens.

Hoe werkt de Renuvion?

De Renuvion werkt op basis van helium en radiofrequentie die tezamen een stroom van energie vormen (plasma). De energie zorgt voor een gecontroleerde hitte om de huid te verstrakken, het helium koelt tegelijkertijd af.

Er worden kleine incisies (gaatjes) gemaakt in de huid om onder de huid te komen en gaatjes om het helium te laten ontsnappen. De behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving, wat betekent dat alleen het te behandelen gebied wordt verdoofd. 

Welke indicaties kun je behandelen met Renuvion?

De Renuvion kan over het gehele lichaam ingezet worden om de huid te verstrakken. De meest voorkomende indicaties zijn de bovenarmen, buik, billen, bovenbenen, het gezicht, de hals en knieën. De behandeling is ook uitermate geschikt om te combineren met liposuctie. Nadat het gewenste vetweefsel is verwijderd, zorgt de Renuvion meteen voor de huidverstrakking. En ja, ook voor meer definitie van de buikspieren als je dat wilt. 

Benieuwd hoe dat er uit ziet? Bekijk de animatie video.

Voor wie is de Renuvion geschikt?

Voor mannen en vrouwen met de wens hun huid te verstrakken. Net als bij alle cosmetische ingrepen is 18 jaar de minimale leeftijd al lijkt er voor een 18 jarige niet snel een indicatie te bedenken waarvoor de behandeling nodig is. Behandelen met de Renuvion is vooral voor een door ouderdom, zwangerschap of veel afvallen verslapte huid. 

Wat kost een Renuvion behandeling?

De kosten van de behandeling hangt af van de indicatie die je behandeld wilt hebben. Voor een onderkin betaal je zo’n €1900,-, voor het corrigeren van overtollig vel na zwangerschap €2000,-. Combineer je een uitgebreide liposuctie van de buik met high definition Renuvion is dat €4450,-.

 

VRAAG HIER JE CONSULT AAN

Reageer 12

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 1. Is er al een filmpje over deze behandeling? Ziet er wel interessant uit. En dit is denk ik het beste icm Lipo denk ik.

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   In NL zijn er momenteel 3 artsen die met de Renuvion werken: plastisch chirurg Kalam Ahmed van Blooming Plastische Chirurgie, cosmetisch arts Job Thuis van Falck Clinic en plastisch chirurg Sander Beekmans van Esser clinics.

   1. Hallo, ik zie dat ondertussen de Falck Clinic niet meer bestaat. Zijn er ook nieuwe artsen bijgekomen die deze techniek toepassen? Mijn chirurg in het ziekenhuis zei dat jplasma in europa nog niet goedgekeurd is en ze het daarom niet gebruiken, maar hoe zit het met de artsen die het wel gebruiken? Of gelden die regels alleen voor ziekenhuizen en niet voor prive klinieken?

    1. Post
     Author

     Dag Henk, ons is niet bekend dat er beperkingen zouden zijn voor de behandeling in Europa. Wij gaan even na wat de chirurg daarmee kan bedoelen en komen er op terug. De behandeling wordt inmiddels ook door plastisch chirurg Kalam Ahmed aangebonden, hij opereert bij Blooming Plastische Chirurgie. Falck Clinic heet tegenwoordig UMA clinic.

 2. Geachte, dat klinkt veel belovend. De dokter die mij al eerder een lipo voor de buik heeft gedaan en waar ik veel van mijn contacten voor allerlei ingrepen heb gestuurd omdat ik vertrouwen had. Heeft mij een renuvion behandeling toegepast in Antwerp. Zijn woorden waren in 7 weken ben je weer ok. Heeft mij aan het lijntje gehouden. Van 7 weken is dat naar 5 maanden en nu een jaar later. Heb ik nog steeds ladt van de zijkanten aan beide buik en maag gedeelte. Ik kan niet meer dan uur in de auto zitten laat staan een film kijken op de sofa. Geef tenminste de juist waarheid aan jullie patienten !

  1. Dat klinkt heel naar. Wij hebben geen soortgelijke patiëntervaringen geregistreerd na behandeling met Renuvion. Kun je ons wellicht meer vertellen over de indicatie van de ingreep en de klachten die je ervaart? We horen er graag meer over. Dat kan ook via mail: [email protected].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *