Silke geeft tips voor na een peeling of laserbehandeling

Silke van der Laan INFORMATIE Leave a Comment

Zandstralen, opschuren, perforeren, afbranden, met een laser bewerken. Dit klinkt behoorlijk Hornbach, maar wij klussen ook wat af aan ons uiterlijk. Want wie-mooi-wil-zijn heeft soms net zoveel werk als een doe-het-zelfer die de buitenboel opknapt.

Alleen heet het dan microdermabrasie, dermarollen, chemisch peelen of laseren. Als je het goed doet, is het resultaat in beide gevallen heel bevredigend en direct zichtbaar. Waarom? Omdat je met beschadigen, een herstel reactie forceert, waarbij er collageen en elasthine wordt aangemaakt, en er een jongere, nieuwere huid verschijnt. In sommige gevallen met de dubbele werking, omdat de oude huidlaag ook meteen echt verwijderd wordt.

Het voordeel? Een wezenlijk mooiere huid, en niet zoals bij liften, een oud vlekkerig vel dat strak getrokken is. Het nadeel? Het risico op ontstekingen, pigmentatie en littekens, als de behandeling niet goed uitgevoerd is, niet goed getimed is of niet goed nabehandeld is.

Siets weet alles van het eerste. Wat het tweede betreft, vertel aan de behandelaar of je medicijnen (gaat) slikken, op vakantie gaat, aan de pil bent, zwanger bent of probeert te worden, omdat al deze factoren een impact hebben op de behandeling. Wat t laatste betreft: daar kan ik je bij helpen.

Herstel van de vocht-, lipide- en ph balans. En je huid moet beschermd worden. Er zijn van de verschillende lijnen van die we verkopen op Indigo Cosmetics een paar geweldige producten die je helpen bij snel en veilig huidherstel so you will be better than ever.

Voor onmiddellijk herstel gebruik de emerginC Hydra repair Capsules met avocado olie, ceramiden en vitamine E. Avocado olie lijkt  het meest op de huideigen olien en zorgt in 1 klap voor vocht en lipide herstel in je huid, en legt een onvoelbaar beschermend laagje op je huid. Het haalt snel roodhuid weg, voorkomt vervellen en zorgt voor een snellere heling van de huid. Gebruik ze zo vaak als nodig.

Voor de dagelijkse verzorging neem je de Rawceuticals BLEND. niet alleen superhelend, de hennep olie gaat ontstekingsreacties tegen en zorgt voor omegas en vitaminen A,D,C, en E:  essentieel voor huidherstel. Het Phytovie Defense Shield™ zorgt de hele dag voor een laagje op je huid zodat je huid afgeschermd is voor vervuiling, vrije radicalen en bacteriën. Zwarte komijn verzacht en voedt, en chia zaad olie is heel rijk in speciale vetzuren die helen, verzachten en beschermen.

Op basis van Virgin Coconut, deze creme moet je warm wrijven tussen je vingers en dan aanbrengen. Het bevat alleen koudgeperste pure ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Voor reinigen gebruik een superzachte cleanser op olie basis die toch antiseptisch werkt, en helpt met het verwijderen van losse velletjes. De Rawceuticals CLEAN is ideaal want gemaakt van superieure, koudgeperste olien, dus alle vitaminen en enzymen zijn nog intact.

Vermijd alle producten met fruitzuren, synthetische parfum, etherische olien, veel alcohol of die al langer dan een paar maanden in je badkamerkast staan.

Mocht je een versterkend effect willen geven aan je behandeling, dan kun je bepaalde doelgerichte serums introduceren nu je huid extra ontvankelijk is. Voor pigmentatie zet je het emerginc vitaminC serum 12% in, voor anti-aging het emerginC Swift Lift Peptide serum.

Nazorg is eigenlijk bijna net zo belangrijk als de behandelijk zelf, en beïnvloedt het resultaat sterk. Wees dus een goede klusser en bereid je goed voor, kies t juiste gereedschap en zorg ervoor dat dat mooie hoofd mooi blijft! Zet em op, mannen! En mail als je vragen hebt…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *