FAQ the doctor: TOM DECATES

Sietske Atsma FAQ the doctor Leave a Comment

In FAQ the doctor stellen wij artsen aan je voor die wij goed vinden in hun werk. Deze keer stelde wij een aantal vragen aan cosmetisch arts en wetenschapper Tom Decates. 

Wat wilde je worden toen je klein was? Profvoetballer, so close… Yet so far away.

Welke opleiding(en) heb je gevolgd? Ik heb na het VWO geneeskunde gestudeerd en vervolgens de specialisatie Plastische Chirurgie gedaan voor 3 jaar. Overigens niet afgemaakt.

Wat vind je leuk aan je werk? Het werken met verschillende mensen, een bijdrage kunnen leveren aan de leuke dingen in het leven van mensen, puntjes op de i zetten en creëren.

Heb je nog werk gerelateerde ambities? Ik zal in de komende jaren promoveren op de complicaties van fillers.

Is er iemand uit je vakgebied die je bewonderd? Ja meerdere! Leo van Rozelaar, Peter Velthuis en Leonie Schelke.

Wat vind je mooi? Mooi… Wat is er allemaal mooi? Ik vind mijn vrouw en kinderen mooi, maar ook een vintage horloge, kleding gemaakt van goede en mooie materialen, Sinterklaas vieren met mijn familie, een goed gestructureerd en duidelijk geschreven wetenschappelijk artikel, snelle auto’s, schilderijen van Caravaggio, fietsen onder het Rijksmuseum en een Kerstdiner met al mijn vrienden.

Is er een bekend persoon die voor jou symbool staat voor schoonheid? Kendall Jenner, opgroeiend in een familie van mensen die niet goed bij hun hoofd zijn, ziet zij er over het algemeen normaal uit. Au naturel in bijna iedere modeshow die ze loopt en prachtig in de nieuwe Adidas reclame.

Wat is je lievelingsliedje? Andre Hazes – Zonder Jou (Voor Al Mijn Fans)

 

Wat doe je om zelf om schoonheid en gezondheid te behouden? Ik ga naar de sportschool drie keer per week, ik eet gezond, drink veel water en doe zelf ook wat cosmetisch onderhoud. Twee keer per jaar laat ik mijn frons en voorhoofd behandelen met Botox.

Behandel je jezelf? Nee, ik geloof niet dat dat kan, die kleine finesse en precisie mis je dan.

Laat je dingen in het kader van schoon- en gezondheid? Ja, ik eet weinig vlees, slechts 1 a 2 keer in de week. Ik drink geen frisdrank, rook niet en drink alleen alcohol in het weekend.

Heb je een tip in het kader van schoon- en gezondheid? Ja, stop met roken. Roken, dat begrijp ik dus echt niet. Je maakt je huid, kleding en kinderen kapot. Je betaalt op latere leeftijd de prijs voor wanneer je nu rookt en je hoeft minder bij mij langs te komen wanneer je stopt met roken. Dus ook financieel snijdt het mes aan twee kanten.

Vul aan: wie mooi wil zijn… gaat naar www.wiemooiwilzijn.nl.

 

 

Tom Decates volgen op Instagram? Klik hier.

Wil je een consult bij Tom Decates? Neem contact met ons op!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *