FAQ the doctor: TALAT KARA

In FAQ the doctor stellen wij artsen en specialisten aan je voor die wij goed vinden in hun werk. Deze keer stelde wij een aantal vragen aan cosmetisch arts en Talat Kara.

Professie? NVCG gecertificeerd Cosmetisch arts en chef de Clinique bij Medikliniek in Amsterdam.

Wat wilde je worden toen je klein was? Mijn moeder lag erg vaak in het ziekenhuis toen ik klein was, zij had slechte nieren. Zo kwam ik al vroeg in aanraking met artsen en wilde ik later dokter worden.

Welke opleiding(en) heb je gevolgd? Het Atheneum heb ik gedaan op Het Alberdingk Thijm College in Hilversum. Hierna heb ik een jaar Werktuigbouwkunde en Maritieme techniek gestudeerd op de TU Delft, want ik was uitgeloot. Geneeskunde heb ik aan de UvA gestudeerd. Aan de VU heb ik twee jaar huisartsgeneeskunde gestudeerd. Het jaar aan de technische universiteit was niet voor niets. Als cosmetisch arts heb ik veel baat gehad van de technische vakken die ik heb gevolgd, zoals Dynamica bij het Botoxen en Stijfheid en Sterkte bij de fillerbehandelingen en Logistiek voor bij de haartransplantaties.

Wat vind je leuk aan je huidige werk? Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat ik niet het idee heb dat ik werk, want ik heb van  mijn passie mijn werk gemaakt. Ik probeer wel minder te werken om meer tijd te hebben voor mijn gezin.

Heb je nog werk gerelateerde ambities? Met non-invasieve cosmetische technieken mijn cliënten mooi houden zonder te snijden en Medikliniek internationaal bekend maken.

Is er iemand uit je vakgebied die je bewonderd? Mauricio de Majo vind ik de beste dokter uit ons vakgebied. In mijn begindagen heb ik heel veel gehad aan zijn boeken 'Botulinum Toxin in Aesthetic Medicine' en 'Injectable Fillers in Aesthetic Medicine'. Een paar jaar terug heb ik een persoonlijk training van hem gehad en heb hem van nabij meegemaakt.

Lees alles over een haartransplantatie. 

Wat vind je mooi? Jammer genoeg vind ik niet iets snel mooi. Ik vind iets niet mooi omdat er een merkje op staat, alleen als er een combinatie is van mooie materialen, een goed design en vakmanschap. Ook in mijn werk probeer ik het mooiste te bereiken voor mijn cliënten, met de beste materialen, beste hulpmiddelen en de beste behandeltechnieken.

Is er een bekend persoon die voor jou symbool staat voor schoonheid? Angelina Jolie staat de laatste 20 jaar in elke top 10 van mooiste vrouwen lijst. Een vrouw die weet wat ze wil. Zij koos voor haar gezin ipv haar schoonheid door het preventief laten amputeren van haar borsten.  Een natural beauty, maar wel ondersteund door een zeer goede arts.

Wat is je lievelingsliedje? Family Affair van Mary J. Blige. Een nummer waar je goed op kan dansen, gezongen door een powervrouw met een mooie stem. De Queen of hip hop bewijst dat schoonheid toch voor een groot deel van binnen komt.

Wat doe je om zelf om schoonheid en gezondheid te behouden? Ik sport 2-3 keer per week met een personal trainer. Ga er vaak tussenuit naar het buitenland om te onthaasten. Neem dagelijks vitamine D in en smeer mij dagelijks in met een dag crème met een lichte sun block. In de winterperiode laat ik 2-3 chemische peels gecombineerd met microneedling doen en 1 keer per jaar per jaar Botox ik mijzelf.

Je behandelt jezelf? Ja, ik Botox mijzelf. Ik heb mij ooit door een  collega mijn voorhoofd laten Botoxen en ik kon hierna drie maanden mijn wenkbrauwen niet meer heffen, hoewel ik had gevraagd om weinig Botox in te spuiten.

Laat je dingen in het kader van schoon- en gezondheid? Ik rook niet en drink met mate. Ook probeer ik gezond en minder te eten, maar vooral het minder eten lukt mij niet altijd.

Heb je een tip/advies in het kader van schoonheid en gezondheid? Leeft gezond, beweeg dagelijks en eet gezond. Geeft je geld niet aan dure crèmes, met  Botox en een goedkope(re) crème met een sun block blijf je er bewezen jonger uitzien. En zorg dat je vitamine D inname hoog/normaal is!

Vul aan: wie mooi wil zijn... investeert in zichzelf.

We volgden Horace Cohen tijdens zijn haartransplantatie bij Medikliniek. Benieuwd naar hoe hij zijn behandeling bij Talat Kara heeft ervaren? Volgende week komt de video online op ons You Tube kanaal. Nog geen abonnee? Abonneer je op ons kanaal en ontvang een melding zodra de video online staat!

Vorige
Vorige

COLUMN #5 PREVENTIEVE GENEESKUNDE

Volgende
Volgende

ANNETTE OERLEMANS